« Strunta i vad de säger och se vad de gör! | Startsidan | Storebror ser dig »

2 mars 2007

Nu börjar rean, ursäkta - utförsäljningen

Jag har aldrig fattat varför Alliansen är så kåt på att sälja ut statliga eller delvis statligt ägda bolag eller denna enorma satsning på att hyresrätter ska ombildas till bostadsrätter.

Bolagen som ska säljas är Civitas Holding AB (som äger Vasaskronan AB), Sveriges Bostadsfinansieringsbolag SBAB, V&S Vin & Sprit AB. Regeringen har sedan tidigare bemyndiganden att sälja statens aktier i Nordea Bank AB, OMX AB och TeliaSonera AB.

I det första fallet är det en kortsiktig vinst enligt förre näringsministern Thomas Östros:

Utförsäljningen ger prov på ett vårdslöst sätt att hantera medborgarnas pengar.

Det finns även en tydlig säkerhetspolitisk dimension när svenska staten nu ska sälja ut Telia Sonera enligt E24:se. Finland är redan orolig för en eventuell utförsäljning.

När det gäller det andra, att göra bostadskarriär som kommunminister Mats Odell tycker att vi alla ska göra. Vad menar han med bostadskarriär? Alla som inte har råd att köpa sina lägenheter ska de samlas i utkanten av stan, eller hyra på nåder av bostadsrättsföreningen i huset de bor i?

Vilken slags bostadskarriär är det? Ordet karriär förknippar jag med arbete, inte med att bo. Att de även vill sälja ut gamla kulturfastigheter är vansinne. Det kulturarvet i form av fastigheter ska inte säljas ut enligt min mening.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 2, 2007 4:17 EM