« Dåligt lokalsinne | Startsidan | Bloggosfären har blivit en plaskdamm? »

21 april 2007

Mordhota en liten isbjörnsunge?

Det finns folk till allt. Knut är mordhotad. Knut är en liten isbjörnsunge på Berlins Zoo. Vilken frisk människa mordhotar ett djur? De som mordhotar människor är inte heller friska, men det måste vara tämligen ovanligt att ett djur mordhotas?

Okey, Knut fick ingen bra start när han kom till världen. Jag minns att det diskuterades om han skulle avlivas eller inte, men med hjälp av en skötare som agerat mamma har han överlevt och nu har han blivit ett riktigt charmtroll. Allt liv ska respekteras, även ett djur har rätt att leva - om möjligheter finns.

Den som mordhotat Knut är antigen en sjuk människa eller någon som tycker att första beslutet om avlivning ska genomföras. Men det spelar ju ingen roll, Knut kommer aldrig att få leva ett fritt liv ute i naturen - han kommer att leva och dö i "fångenskap", men det är ändå ett liv - han vet ju inte av något annat. Om han föds upp av en skötare som agerar som en ersättningsmamma och det fungerar bra, är allt frid och fröjd. I alla fall i mina ögon.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 21, 2007 11:57 FM

Kommentarer

Man vet att människor är sjuka då det fortfarande finns runt 4% kommunister i Sverige...

Skrivet av: Jonas Gifting datum: april 23, 2007 04:29 EM

Det var bland det sjukaste jag hört. Mordhota en isbjörnsunge... men samtidigt dödas en massa barn varje dag - helt i onödan. Krig, svält, sjukdommar. Hur många orkar reagera längre? Vi människor är verkligen sjuka!

Skrivet av: ilse-marie datum: april 23, 2007 04:11 EM

Kul att du är igång igen Annica

Skrivet av: Roger datum: april 22, 2007 06:50 EM

Fråga: Min fråga är vart det finns en frisk människa?
Svar: Där Thomas Di Leva befinner sig.

Skrivet av: Yogi Maha Jai Shanti datum: april 21, 2007 10:52 EM

Intressant fråga. Min fråga är vart det finns en frisk människa? Människan är det sjukaste som existerar. Sedan att vi är det i olika grader är väl det som gör oss lite extra galna.

Skrivet av: Claes datum: april 21, 2007 01:41 EM