« maj 24, 2007 | Startsidan | maj 26, 2007 »

25 maj 2007

Alla ursäkter är bra utom de dåliga

Blanda inte in Åsa-Nisse i detta :). Jag tror nog att Åsa-Nisse skulle ha fattat galoppen med Internet. Bengt Ohlsson (DN) hoppar av och även i detta fall Internet.

Jag tror att han har missat något. Internet är en guldgruva, men givetvis måste man sålla bort massor av grus för att hitta guldet. Att hitta information genom att googla är ett enkelt och smidigt sätt. Hur ska han göra i fortsättningen? Läsa gamla uppslagsverk?

Han anger en ganska föraktfull ton. Han skriver att det finns fula hemsidor snickrade av mökiga gamla sällskap och föreningar. Och? Är han inte intresserad så finns det en Back-knapp på webbläsaren eller så går det att skriva in en url och surfa vidare. Men om de som har gjort dessa sidor och dess besökare är nöjda med sina hemsidor så ska ingen lägga sig i hur de ser ut.

Content is king. Har han inte fattat det?

Bengt Ohlsson skriver även att han fått nog av den så kallade bloggosfärens alla viktigpettrar och skvallertanter. Yissses! Precis som det analoga (IRL) livet skulle vara befriat från viktigpettrar och skvallertanter. De finns säkert även på DN:s redaktion :-).

Nej, hela krönikan låter lite surt sa räven om rönnbären. Jag vet inte varför jag får den känslan. Men jag kan i alla fall sätta tio spänn på att det bara kommer vara en kortvarig analog tillvaro.

Det finns så mycket Internet är bra till, betala räkningar, handla över nätet, olika myndighetshemsidor, företagshemsidor och så alla tidningar som finns på nätet. Det gäller att sålla. Samma sak som man får göra i verkliga livet där man översköljs av information och intryck i överflöd.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:59 FM | Google