« Betala för att läsa en blog? | Startsidan | Paris Hilton checkar in i fängelse, istället för Hilton »

4 maj 2007

Google har blivit Internets väktare?

Vet inte riktigt vad jag ska tro om detta? Har Google blivit Internets väktare, som avgör om en sida är okey eller inte? Jag kunde se än värre skumma sajter som inte hade denna varning i resultatlistan. Varför jag gjorde denna sökning? Jo, jag såg på en mailinglista att detta diskuterades och då var jag ju tvungen och se om det var sant, och det var det.

Google varnar - skadlig sida?

Hur kan de veta att denna sida är skadlig? Är det en varning för de mörka gränderna på Internet, eller en varning som är relaterat till copyrighträtt? Eller vet Google att sajten kanske möjligtvis kommer att fylla min dator med spyware och virus?

När jag klickar på länken ändå, bara för att testa så kommer jag inte till sajten utan får ytterligare en varning.

Google vill inte visa sidan!

Vad kommer härnäst? Sökningar på alla sajter som kan tänkas sprida copyrightskyddat material får samma varning? Är det amerikanska lobbyintressen som initierat detta?

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 4, 2007 10:58 FM

Kommentarer

Sajten "cracks.am" är ökänd för att försöka installera olika former av spyware när man klickar runt så denna varning är nog hyfsat legitim. Flera antivirusföretag varnar och även i fildelningskretsar förekommer varningar...

Inlägg på Piratbyrån t.ex:
http://tinyurl.com/2qu5q3

Skrivet av: Stefan datum: maj 8, 2007 09:54 FM

Prova att sök på OT3 på google. Det är ett begrepp som hör ihop med Scientologikyrkan. Tydligen är det så att en norskkille har en sida som heter Xenu.org där han kritiserar Scientologikyrkan och dom menar att han skriver saker som dom har copyright på att skriva. Därför har google tagit bort länkar till hans site.

Skrivet av: Johan K datum: maj 5, 2007 09:22 EM

Läskigt. skrämmande. Google borde inte lägga in sina värderingar utan bara sköta sökningarna.

Skrivet av: RS datum: maj 4, 2007 10:15 EM

Det finns många skäl att vara rädd för Google, men detta är inte ett av skälen. Google har sedan en tid tillbaka implementerat en blacklist från Stop Badware Coalition för att varna sina sök-kunder om sajter som är kända för att sprida "malware".

http://news.com.com/2100-7349_3-6102529.html

Skrivet av: ultraparanoid datum: maj 4, 2007 02:36 EM