« Stenåldershjärnor använder modern teknik för att dokumentera sina illdåd | Startsidan | Nu har jag två par glasögon att hålla reda på :( »

20 maj 2007

Nu är det inget roligt längre tycker kändisar och slutar blogga

Fler och fler kändisar slutar blogga. Ingen nyhet, för det har jag bara väntat på. Bloggen för många var nog mer ett sätt att synas och höras, än ett engagemang som de flesta bloggare har haft i många år nu. För dessa är bloggen ingen trend.

Inte visste jag att Fredrik Virtanen startade ”mainstreambloggtrenden” 2005? Är inte det att ta lite för stora ord i munnen? Nu ska han sluta blogga, likt Linda Skugge. Det gör nog varken till eller från, om jag ska vara ärlig. Det finns så mycket intressanta bloggar ute i bloggosfären att det inte ens kommer att märkas att just han slutar blogga.

Virtanen och Skugge är de senaste tillskotten på listan över kända skribenter som har stängt sina bloggar. Journalisten och debattören Linna Johansson, vänsterpartisten Ali Esbati, författaren Sigge Eklund och Expressenprofilerna Per Svensson, Cecilia Hagen och PM Nilsson har redan slutat. Skälen till varför de har gjort det skiljer sig åt - en del anger tidsbrist, andra har helt enkelt tröttnat på ett medium som från början kändes nytt och fräscht.

Esbati har inte slutat blogga. Jag tror att artikelförfattaren menar att Esbati numera modererar sina kommentarer.

Sportkommentatorn Patrick Ekwall på TV4 har till exempel stängt av kommentarfunktionen på sin blogg efter alltför många anonyma hot och skällsord.

Att stänga av kommentarerna helt är lite tråkigt, det är bättre om bloggens ägare i alla fall orkar moderera kommentarerna och släppa fram dem som inte är anonyma hot och personangrepp. Det är roligare att läsa en blog med kommentarer. Utan kommentarer är det nästan i mina ögon ingen blog, utan mer en radda texter som staplas på varandra.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 20, 2007 12:47 EM