« Internet har blivit pedofilernas guldgruva | Startsidan | Våga vägra samlag utan kondom »

7 juni 2007

Nu börjar jag bli lite trött på min dator

Det var inte länge datorn höll sig vid liv. I går så la den av igen. Nu sitter jag återigen med min gamla dator som har fungerat som ett urverk sedan 2002, förutom att den låter som ett tröskverk. Jag satt och surfade med Firefox och nya datorn bara frös. Sedan kom två blåskärmar efter varandra och sedan fungerade inte ens Felsäkert läge. Det blir bara en prompt som står och blinkar längst upp till vänster.

Jag blev så dj*vla förbannat så jag stängde av den och åkte iväg och badade istället. Premiärdoppet för i år. Varmt var det inte. De påstod att det var 20 grader i vattnet, men de måste haft en glädjetermometer för inte kändes det som 20 grader, jag kastade mig inte direkt i vattnet så att säga. Men det var skönt att komma iväg och ligga och slappa i solen. Det är ju kul att det kan vara soligt när man är ledig också och inte bara när jag jobbar.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 7, 2007 06:15 FM

Kommentarer

Temperaturen får absolut inte bli högre än 70 grader. Även om processorn inte pajar med en gång så förkortar höga temperaturer livslängden rejält.

Nu fungerar tyvärr inte SpeedFan så bra i min egen dator. ;-) Fick meddelandet:

NO SUPPORTED CHIP DETECTED

Har använt programmet i min gamla laptop, som blev varm som en brödrost.

Det finns flera freeware-program, bl a Motherboard Monitor.

http://pfatjanster.idg.se/program/200702/20.asp

I min nya burk fick moderkortet bytas ut efter några dagar. Jag har en 3 års på platsen-servicegaranti. Dell skickade en tekniker dagen efter jag ringde, allt gick snabbt och smidigt. Behövde inte installera om något.

Datorn har funkat bra nu i ett år, men jag hade rejält krångel med att hitta bättre drivrutiner till ljudkortet. Med Dells egna kan man inte spela in strömmande ljud.

Skrivet av: Hannelore datum: juni 8, 2007 08:57 FM

Vår första dator kraschade andra kvällen, när den varit inlämnad i 5 veckor gick jag till konsumentvägledaren och fick tips och råd. Sedan gick jag till firman och sa att jag skulle ha en fungerande dator senast kl. 14 samma dag, annars skulle jag häva köpet. Det kunde jag inte enl. dom. Hehe... jag hade en lunta papper med mig från k-vägledaren jag kunde slänga upp på disken och hävda min rätt. Då helt plötsligt fanns det ett ljudkort att stoppa i... Det krockade på dma-kanalerna och skulle ta x antal veckor att få hem från Skottland via Holland?:\ Kör hårt! :)

Skrivet av: Tobbe datum: juni 7, 2007 10:20 EM

ARN -ja det är en väg. Nu har de hämtat den. Temperaturen satt i bios är 85 grader!!!!! Det är lite högt tycker jag. Hannelore - tack för länken!

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 7, 2007 07:30 EM

Går det inte ställa in i BIOS att vid en viss temperatur ska datorn stänga av sig själv? Då kan dom inte skylla på värmen om man ställer den på 50 grader C.

Själv hade jag hotat med ARN om jag inte fick en helt ny dator.

Skrivet av: Claes datum: juni 7, 2007 06:30 EM

Tycker att du ska kräva en helt ny dator. Har du betalat extra för en tyst modell så ska du få det. Det blir jobbigt att byta ut olika delar. Inte säkert att drivrutiner och BIOS är ordentligt testade på hopplocket av nya prylar.

Testa själv temperaturen på hårddisken och processorn, kan göras med SpeedFan bl a om du kör Windows.

http://www.almico.com/sfdownload.php

Det är i första hand processorn som tar stryk när datorn blir för varm - även grafikkortets processor.

Skrivet av: Hannelore datum: juni 7, 2007 04:34 EM

Det var skönare att bada. Att de inte hittar grundbultsfelet fattar jag inte. Jag har aldrig heller upplevt att inte felsäkert läge fungerar (konstigt moderkort och bios de installerat nyligen antar jag är orsaken till det), men nu är deras teori att hårddisken kraschar för att den blir för varm??????? Nu ska de hänga upp den i kylflänsar vilket innebär att datorn inte kommer att bli tyst, vilket det var jag betalade för från början.

Jag har sagt att jag inte vill ha samma modell på hårddisken, den verkar liksom inte vara så stabil och jag ger mig sjutton på att det kommer att bli exakt samma skitfel igen och DÅ TÄNKER jag kräva en helt ny dator, nya prylar in till sista skruv.

För första gången den gick sönder var det värmen som sabbade både moderkort och hårddisk, jag försöker tala om för dem att jag misstänker att grafikkortet också blev skadat eftersom jag haft konstiga fel relaterat till ati-drivrutinerna - men de vill inte byta det.

Jag är dessutom inte alls nöjd med bytet av moderkort, en modell ingen har hört talas om när jag lyssnat runt. Säkert från glada 1990-talet :).

Fast de är trevliga och supporten ska jag inte klaga på, men det känns lite jobbigt att den åker in och ut och ominstalltion av programvaror tar sin lilla tid och tid är för mig en bristvara nuförtiden.

Dessutom hann jag inte back-uppa mail eller de dokument jag jobbat med de senaste två dagarna och har jag otur är de borta med vinden.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 7, 2007 03:33 EM

Blåskärmar har jag råkat ut för, men aldrig att inte ens felsäkert läge fungerar. Vad tyder det på?
Vad blev diagnosen? Har du försäkring på datorn? En dator kan få lämnas in hur många gånger som helst. Någon ny eller pengarna åter har jag aldrig hört talas om. Måndagsexemplar finns både vad gäller nya datorer och bilar. Det är inte samma fel varje gång, men följdfel är vad som utmärker just riktiga måndagsexemplar. Tur i oturen är i alla fall när enstaka proffs som Annica och inte flertalet datanybörjare särskilt pensionärer drabbas och ingen hjälp finns att få för dem.

Skrivet av: Eddie Vivenius datum: juni 7, 2007 12:26 EM

Det var en klok åtgärd att åka och bada för att på så sätt kyla ner de upprörda känslorna.

Skrivet av: Brittis datum: juni 7, 2007 11:49 FM

Du måste vara världens tålmodigaste människa, som inte krävt datorn utbytt. Den var väl inte så gammal av vad jag förstått.

Även om det inte är samma fel så verkar det ju vara följdfel, har aldrig hört talas om en dator som går sönder så ofta.

Skrivet av: Alter Ego datum: juni 7, 2007 10:01 FM

Hur många gånger ska den där datorn fara fram och tillbaka innan du får en ny eller pengarna tillbaka? Det börjar nästan bli löjligt nu på nåt vis. Gör de ens nåt åt den när de har den?

Skrivet av: Maria datum: juni 7, 2007 09:36 FM

Dind dator verkar vara ett riktigt måndagsexemplar.

Det kanske har någon mening i varje fall. Verkar roligare att åka och bada än att sitta framför datorn.:)

Skrivet av: Åsa datum: juni 7, 2007 06:47 FM