« Bloggattack | Startsidan | Män kan inte våldtas »

2 juni 2007

Stafett mot våldtäkt

Med tanke på texten jag skrev häromdagen att ett nej är alltid ett nej vill jag puffa för en länk, http://www.stafettmotvaldtakt.nu.

Stafett mot våldtäkt är en protest mot det sexuella våldet mot kvinnor, att lagen om sexualbrott inte följs och att kvinnors nej inte respekteras.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 2, 2007 09:00 FM

Kommentarer

Överfallsvåldtäkterna är inte de som ligger i topp. De flesta våldtäkter är inte överfallsväldtäkter.

Det var inte länge sedan som våldtäkt inom familjen inte var olagligt. Mannen kunde alltså tvinga sig till ett samlag med våld helt lagligt.

Utvecklingen går sakta.

Det var inte länge sedan heller som det nästan var en syn att en kvinna som blev våldtagen hade sig själv att skylla.

Det finns numera en mottagning för våldtagna män på ett sjukhus i Stockholm, minns inte om det var SöS eller KS. Men bara det faktum är ett tecken på att det på denna front händer saker.

Allt verkar ta sin tid. Men här har alla seriösa mansjourer en stor uppgift, likväl det som kvinnojourerna har jobbat för i många år.

Att bara problematiken att män våldtar män har uppmärksammat är ett steg på vägen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 2, 2007 09:43 EM

Protestera mot invandringen i så fall. Överfallsvåldtäkter är så gott som uteslutande ett invandrarfenomen och invandrare är generellt oerhört överrepresenterade.

Men detta vågar förstås inte dom "kvinnovänliga" ta i med tång. Det är säkrare att skälla lite allmänt på män istället för att ta tag i det enda som verkligen skulle förbättra situationen. Så jävla fegt är det.

Skrivet av: Grue datum: juni 2, 2007 05:46 EM

När det gäller löneförhandlingar så är det en bra metod att betrakta ett nej som en förhandlingsinvit.
När det gäller att få en vacker kvinna dit man vill så är det min erfarenhet(fast den erfarenhetet är gammal nu) att man kan ha samma filosofi som vid en löneförhandling. Är man en skicklig förhandlare och duktig faller allt väl ut men försöker man att använda våld råkar man illa ut i bägge fallen.

:) KAS

Skrivet av: KAS datum: juni 2, 2007 04:37 EM

Har ingenting emot att man engagerar sig men svårt att förstå varför just brott mot kvinnor skulle vara det värsta? Som att svära i kyrkan, jag vet; men väljer ändå att ifrågasätta.

Läste så sent som i förgår om en man som blivit drogad och våldtagen av andra män. Finns somliga som anser att män inte kan bli våldtagna. Vissa kvinnor blir tom förbannade om en man säger nej till dem. Då har han på något sätt kränkt henne.

Inget fel att engagera sig mot brott men jag är övertygad om att de som driver kampanjen aldrig skulle bry sig ett jota om våld som män utsätts för. Brott mot kvinnor ska tydligen högprioriteras därför att kvinnor anses ha större skyddsvärde.

Skrivet av: Jerry datum: juni 2, 2007 01:03 EM