« juli 12, 2007 | Startsidan | juli 14, 2007 »

13 juli 2007

Anders Borg - en vänsterman? Snicksnack!

Rubrik i Svd:
Borg följer med i vänstervridningen.

Jag har dock svårt att se någon som helst vänstervridning i nuvarande politik, allrahelst Anders Borg styrande åt vänster i politiken. För mig ter han sig som en omogen finansvalp och han gör sig inte bra i media. Han borde lära sig att se folk i ögonen och inte slira på orden. Raka rör, raka besked tack.

Talet om att sänka avgifterna till a-kassan med några futtiga tior imponerar inte på mig. Varför höja dem så kraftigt? Sänkningen är inte heller något löfte utan bara om ekonomin tillåter det. Vilket den troligen inte kommer att göra då alla skattesänkningar gör att statens finanser minskar.

Sänkt fastighetsskatt och slopad förmögenhetsskatt ser jag inte som ett incitament att fler jobb skapas, inte heller att skatten sänks på inkomster. Det gynnar inte de lågavlönade, sjuka och arbetslösa direkt. Det som oroar mig är eventuellt kommande skärpningar i sjukförsäkringen, som inte öppet uttalats men likväl finns en misstanke om att det finns på agendan.

Nej, rubriken är i mina ögon felaktig. Borg foljer inte alls med i vänstervridningen och kommer så aldrig att göra. Han är ju moderat. Punkt slut. Även om nu moderaterna tagit på sig Kejsarens kläder och helt felaktigt kallar sig ett arbetarparti.

// Annica

Annica Tiger 8:05 FM | Google