« Stieg Larsson och Håkan Nesser | Startsidan | Tacka vet jag najtråd »

13 juli 2007

Anders Borg - en vänsterman? Snicksnack!

Rubrik i Svd:
Borg följer med i vänstervridningen.

Jag har dock svårt att se någon som helst vänstervridning i nuvarande politik, allrahelst Anders Borg styrande åt vänster i politiken. För mig ter han sig som en omogen finansvalp och han gör sig inte bra i media. Han borde lära sig att se folk i ögonen och inte slira på orden. Raka rör, raka besked tack.

Talet om att sänka avgifterna till a-kassan med några futtiga tior imponerar inte på mig. Varför höja dem så kraftigt? Sänkningen är inte heller något löfte utan bara om ekonomin tillåter det. Vilket den troligen inte kommer att göra då alla skattesänkningar gör att statens finanser minskar.

Sänkt fastighetsskatt och slopad förmögenhetsskatt ser jag inte som ett incitament att fler jobb skapas, inte heller att skatten sänks på inkomster. Det gynnar inte de lågavlönade, sjuka och arbetslösa direkt. Det som oroar mig är eventuellt kommande skärpningar i sjukförsäkringen, som inte öppet uttalats men likväl finns en misstanke om att det finns på agendan.

Nej, rubriken är i mina ögon felaktig. Borg foljer inte alls med i vänstervridningen och kommer så aldrig att göra. Han är ju moderat. Punkt slut. Även om nu moderaterna tagit på sig Kejsarens kläder och helt felaktigt kallar sig ett arbetarparti.

// Annica

Annica Tiger juli 13, 2007 08:05 FM

Kommentarer

Ska försöka förtydliga mig.

Du skrev så här: "Sänkt fastighetsskatt och slopad förmögenhetsskatt ser jag INTE som ett incitament att fler jobb skapas, INTE heller att skatten sänks på inkomster."

Dessa är "negativa" meningar. Du beskriver något som du INTE gör, något som du INTE ser som ett alternativ. Jag är mer intresserad av positiva idéer än negativa.

Så hur VILL du skapa nya jobb?

Skrivet av: Ron datum: juli 23, 2007 11:08 FM

"Jag tycker borgarna har en poäng i att man måste kunna leva på sin lön, det har sossarna gett tusan i!"

Och du menar alltså att borgarna sett till den saken? Här handlar det inte om att tänka kortsiktigt att man vill ha lite mer i plånboken utan att se till helheten. Borgarna har försämrat för alla utom de mest välbärgade. På lång sikt förstör de landet.

Det ska tydligen enbart vara möjligt för rika att ha ett gott liv. De andra ska inte kunna studera, utveckla sig och skaffa det jobb de vill ha. Hur ska det gå till när man avskaffat det sociala skyddsnätet? Samtidigt satsar man på AMS-åtgärder och att hålla den breda massan sysselsatt. A-kassan sänks efter ett tag till 60% och då får man gå och jobba åt kommunen för 8000 i månaden.

Vi får ett land fullt av bittra och hatiska människor. Kriminalitet är en direkt följd av högerns politik. I regeringens föregångsland USA har man 2.1 miljoner människor i fängelse. Det är naturligt att om vi närmar oss USA:s politik kommer vi givetvis att få samma problem. Att regeringen vänder upp och ner på landet för några tior mer i plånboken är inte värt det.

Mer statistik:
http://wake-up-america.net/situation_report_usa.htm

Skrivet av: Jerry datum: juli 14, 2007 07:46 EM

Vi gillar dig!

Skrivet av: Sexleksaker datum: juli 14, 2007 03:06 FM

Visst har dom blivit ett parti för dom som arbetar, men du kanske menar ett parti för den s k arbetarklassen? Och det är ju nåt annat...
Jag tycker borgarna har en poäng i att man måste kunna leva på sin lön, det har sossarna gett tusan i!
Men inte skapar slopad fastighetsskatt fler jobb, men den var ju helt sjukt utformad så jag tycker det är rätt att göra om den.

Skrivet av: Bo Blomberg datum: juli 13, 2007 10:33 EM

Nanni - vad kul!

Ron - förstår ej din fråga. Jag tror inte att fler jobb skapas bara för att fastighetsskatten och förmögenhetskatten, plus inkomstskatten sänks.

Claes - momsen kan jag leva med. Men gärna höjning för godis och dito.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 13, 2007 08:39 EM

Sänk den förbannade momsen på mat! ta bort den på grönsaker och frukt samt fördubbla den på godis. Det kallar jag något som skulle gynna alla.

Skrivet av: Claes datum: juli 13, 2007 03:48 EM

Kan du nämna något konkret incitament till att fler jobb skapas?

Skrivet av: Ron datum: juli 13, 2007 12:48 EM

Hej! Min "kommentar" har inte så mycket med vad du har skrivit idag, jag vill bara tacka för "kicken" att starta en egen blogg, jag läste artikeln om dig i Laura och gensat sprang jag till datorn och tänkte att nu...nu är det dax att starta. Tack! Ha en bra fredag och helg.

Skrivet av: Nanni datum: juli 13, 2007 12:42 EM