« Snart så smäller det! | Startsidan | Ett tyst generat mummel....? »

28 juli 2007

Hur högt är det i taket hos moderaterna?

Det kan knappast vara speciellt högt i taket inom moderaterna. Hur det är inom Alliansen som helhet vet jag inte, men inom moderaterna verkar partipiskan vina och alla ska rätta sig i ledet.

Tre moderata ledamöter i försvarsutskottet har först dragit tillbaka och sedan ändrat en debattartikel de skrivit. Enligt en av dem har det skett efter påtryckningar från högre upp. I ursprungsskicket ställer sig artikeln frågande till Anders Borgs uttalanden om neddragningar i försvarsbudgeten.

Att som moderat ta sig för att kritisera Anders Borg eller regeringen verkar inte vara fullt så populärt, om jag ska tolka artikeln rätt. Alla i ett parti kan inte och bör inte tycka exakt likadant. Om så vore fallet kunde vi ersätta alla våra politiker i alla våra olika partier med robotar med inprogrammerat partiprogram, vilket en del kanske redan har transformerats till under resans gång?

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 28, 2007 02:59 EM

Kommentarer

Det är att likna vid ett parlamentariskt röstboskap!

Skrivet av: Björn datum: juli 29, 2007 12:03 EM

Tydligen befinner han sig på semester. Finansministern alltså. Tänk om han inte kommer tillbaks? Vad glad man skulle bli. Verkar ha mer inflytande än statsministern själv.

Ifall man ska vara skojig så kan Borg liknas vid Grima Ormstunga. Grima betyder visst "mask" och Ormstunga syftar på att det är någon opålitlig.

Skrivet av: Jerry datum: juli 29, 2007 10:22 FM