« Östersjön är hotad | Startsidan | Mördarsniglar och spindlar »

10 juli 2007

Senilsnöre i all ära, men.....

Senilsnöre funkar inte. Jag bara fastnar med glasögonen när de hänger i senilsnöret eller så fastar senilsnöret i något och det är inte ett dugg bättre.

Det finns bilnycklar har jag läst som man kan vissla på. Om de är förlagda så visslar man och får ett svarsljud tillbaka. Eller så har jag drömt om detta? Men det låter som en rimlig uppfinning. Det låter som om det borde finnas på marknaden.

Finns det ingen som kan uppfinna något motsvarande till glasögon för jag har en förmåga att lägga ifrån mig dem överallt, eftersom det bara är läsglasögon så behöver jag dem bara när jag ska läsa och de är bara till besvär annars. Vilket gör att jag bara lägger ifrån mig dem lite varstans när jag slutar läsa.

Ibland letar jag mig nästan skogstokig, flera gånger har jag hittat dem på golvet och jag är glad över att jag inte trampat och haft sönder dem. Så billiga var de inte att jag har råd att hosta upp pengar till nya.

En mobil som råkat förvilla sig hemma kan man ju alltid ringa upp och lokalisera. Det händer det också :). Men tänk att kunna vissla och få ett pip tillbaka så att jag kan lokalisera var glasögonen just då befinner sig. Det vore finemang.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 10, 2007 01:21 EM

Kommentarer

Ja, ser man inte bommarna då är det kört. Jag har alltid mina bilkörningsbrillor i bilen. Då vet jag var de är.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 11, 2007 07:13 EM

Jag letar också alltid efter brillorna. Jag måste växla dessutom, några till bildskärmen och andr atill att köra bil Ofta glömmer jag att byta. När jag kommer till järnvägsövergången och inte ser bommarna förstår jag att jag måste hem igen och leta rätt på de andra.

Jag fick en sån där nyckelring i present av en kompis, det första som hände var att sonen plockade i sär den för att se hur den funkade. Det var den det... Nu påstår han att han ska royalty på alla historier jag berättar om hans framfart som barn.

Skrivet av: Mary datum: juli 11, 2007 06:08 EM

Ja, så var det - nyckelringen som man kunde vissla på. Vart tog den vägen? Tyvärr kan jag inte ha flera par då jag inte skulle ha råd med det, då det är mer än läsglasögon, de korrigerar ett synfel också. Men jag vet en som har minst tio par liggande lite överalllt köpta på macken.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 11, 2007 06:19 FM

Lösningen på problemet med läsglasögon är flera par. Jag köper billiga glasögon på Åhléns eller andra ställen och har ett par i handväskan, ett par i badrummet, köket, på bordet vid soffan och så vidare. För mig funkar det jättebra och som läsglasögon duger de billiga finfint.

Skrivet av: Susanne F datum: juli 10, 2007 05:14 EM

Eller så får man en ledarhund som har koll på allting och hämtar det åt en. :)

Nyckelring man visslar på hade jag i början av 80-talet då det var en innegrej. Jag tyckte inte det var någon höjdare. Den enda nyckel jag hade hängde ständigt runt min hals - jag var ett äkta nyckelbarn.

Skrivet av: Jontas datum: juli 10, 2007 02:33 EM