« Pedofiler ska anges via e-post | Startsidan | Kärnkraftverk i jordbävningsområde? »

19 juli 2007

Tjuvarna scannar nätet

I går var jag och hälsade på Marina i Västerås. Jag tog tåget för min bil har fått för sig att maxhastigheten ska vara runt 70 och inte mer. Det funkar i tätorter, men inte på motorvägen. Så jag tog tåget och det gick smidigt.

Jag läste i Metro att man ska vara försiktig med att blogga om eller annonsera om att man ska åka bort på semester för tjuvar letar på nätet efter stöldoffer numera. Tekniken har verkligen underlättat för alla, både goda och icke goda :).

Det här har jag funderat på länge och det är därför jag aldrig numera bloggar om när jag jobbar eller om jag ska bort en dag. Jag kan skriva om det dagen efter, om det är något som jag eventuellt vill blogga om.

Förut pratade folk in på telefonsvararen helt aningslöst att man är borta och när man återkommer. Redan det måste ha varit tjuvarnas paradis. Numera tror jag att de flesta har insett att det inte är någon bra idé.

Det är inte heller någon bra idé att annonsera ut på nätet att man ska resa bort och hur länge osv numera. Allrahelst om man har något värdefullt hemma. Polisen har gått ut med en varning, enligt Metro, blogga inte om dina semesterplaner.

Jag har inget som en inbrottstjuv skulle tycka vara värt mödan att bryta sig in för, fast de vet de ju inte om innan de redan har tagit sig in i lägenheten.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 19, 2007 08:20 FM

Kommentarer

Det är verkligen lite läskigt hur det kan bli om man är för öppen med vad man ska göra och tjuvarna genom att kolla vad man skriver gör besök när man är borta.

I början av 90-talet när det var lite nytt med databaser så hade lokaltelefonkatalogern en uppställning med telefonnummer och adress, alltså kunde man kolla på Skolvägen 3 och få fram telefonnumret den vägen. Detta innebar att tjuvarna satt utanför på vägen och ringde runt till adresserna för att se vilka som var borta och var det verkade minst problem att ta sig in.

Det har de slutat med nu, kanske för att tjuvarna gjorde just så där. Nej, man får nog lov att hålla sig hemma, skaffa hund och larm osv.

Skrivet av: Mary datum: juli 21, 2007 01:08 EM

Bra att det går ut varningar. Jag läste om det i Aftonbladet. Har tänkt många gånger just hur folk skriver när de reser iväg och att de är borta si och så länge....

Skrivet av: Gunilla datum: juli 21, 2007 10:32 FM

Omotiverad rädsla i ett skenande tekniskt samhälle är också den nya tidens gissel för många. :)

Skrivet av: SideShow Surfer datum: juli 21, 2007 02:51 FM

Helt aningslöst skrev jag på min blogg att vi skulle vara borta en vecka. Ingenting hade dock försvunnit under tiden men jag inser att det väl skulle kunnat ske. Jag kommer att bli mer försiktig i fortsättningen.

Skrivet av: Brittis datum: juli 19, 2007 10:27 FM