« augusti 13, 2007 | Startsidan | augusti 15, 2007 »

14 augusti 2007

Polisen anser inte att åklagaren handlägger fallet korrekt

Kort kommentar till det jag skrev i morse. En ljusning kanske för de andra kvinnorna som drabbats?

Att polisen begär överprövning av en åklagares beslut att avskriva en anmälan är mycket ovanligt. Men i fall jag skrev om i förra inlägget så tänker polisen faktiskt agera. En elogé till dem. Malmöpolisens chef menar på att det finns mer att göra i utredningen. En annan sak är att det är tydligen fler anmälningar på ingång.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:52 EM | Google

Plastikkirurg med udda sexuella preferenser

Man måste antingen vara sjuk i pallet eller utsvulten på sex om man måste knulla med en sövda patienter, förmodligen är man bådadera. Men för våldtäkten den 23:e maj finns DNA-bevis så förhoppningsvis kommer åklagaren att väcka åtal. För det plastikkirurgen pysslat med bör han inte kunna få tillfälle att fortsätta med.

Att ytterligare sex kvinnor har hört av sig i efterhand kommer inte att tas med i förundersökningen. Varför anmälde de inte det som hände på en gång? Det är svårt att komma i efterhand, vilket två patienter gjort och fyra arbetskamrater.

Arbetskamrater? Sövde han sina kollegor? Eller förgrep han sig på dem när de jobbade? Det verkar lite lustigt att de kommer nu och gör en anmälan. Eller har de inte vågat förut? Detta bör givetvis utredas. Att bara avskriva dessa anmälningarna gör det alldeles för enkelt för åklagaren.

Det verkar vara en härva som åklagaren får nysta upp. För åklagaren kan och bör inte helt ignorera de nya anmälningarna om det finns substans i dem. Det bör grävas lite djupare i anmälningarna och inte bara avskriva dem rakt av ren slentrian.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:55 FM | Google