« Kycklingbarnmorska | Startsidan | Ballar av stål »

20 augusti 2007

Hur kan man tappa bort en orm?

Mera djur :-).

Nu var det ”bara” en amerikansk råttsnok som inte är farlig för oss människor. Den hittades hängandes i ett träd på Galärvarvsvägen.

– Ormen är inte farlig för människor utan liknar vår egen snok, berättar han. Liksom 80 procent av alla ormar har den inget gift utan kramar ihjäl sitt byte.

Jag skulle aldrig ens ha vågat gå fram och kollat på ormen ens. Ormar är inte mina favoritdjur precis. Varför släppa ut ormen som man tröttnat på? Jag bävar för den dagen någon slänger ut/tappar bort en dödligt giftig orm. Tänk om en unge ser den och blir nyfiken? Ungar vill ju pilla på allt. Vissa ormar kräver specifika serum och det kan ju bli problem med andra ord.

Många ormar överlever inte vår svenska vintrar och lär dö en plågsam död. Men en del kanske klarar av en mild vinter? Ormar som husdjur har jag aldrig förstått mig på, men alla har vi olika intressen. Dock tycker jag att ägare till giftiga ormar och ormar som kan krama ihjäl människor har ett stort ansvar.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 20, 2007 07:03 FM

Kommentarer

Hej DN.
DÅ MIN HUSTRU OCH JAG KOM HEM SLANK EN LIKA DAN CA 1M LÅNG ORM UR VÅR BIL ORMEN FÅNGADES I EN PLASTSÄCK OCH ÄR NU LÄMNAD PÅ POLISSTATIONEN PÅ HISINGEN

Skrivet av: Lars datum: augusti 21, 2007 12:09 FM

Hej Annica!

Jag tror och hoppas att ormen inte blev utsläpt utan rymde. Många ovana ägare (inklusive mig när jag började med terrariehobbyn) inser inte hur små hål en orm faktiskt kan ta sig ut igenom med sitt mjuka skelett.

Jag håller med om att man har ett stort ansvar som ägare till ett potentiellt farligt djur, och som tur är tar de flesta ägare av sådana djur det ansvaret.

MVH
Björne

Skrivet av: Björne datum: augusti 20, 2007 11:53 FM