« september 23, 2007 | Startsidan | september 28, 2007 »

25 september 2007

Bilistens mardröm alternativt glädjekälla

Att åka till den årliga bilbesiktningen (bilprovningen heter det visst numera) med en bil som har några år på nacken kan vara en mardröm eller en glädjekälla. I dag var det en glädjekälla då den gick igenom utan anmärkning. Det finns gånger då det varit en mardröm, anmärkningar som kostat skjortan att åtgärda - men det är bara att bita i det sura äpplet för det är ju i ens eget intresse att åtgärda det som bilbesiktningen ålagt mig som ägare av bilen att fixa inför ombesiktningen.

Men jag tycker det är bra att vi har en obligatorisk bilbesiktning, som förhoppningsvis sållar ut de värsta trafikfarliga bilarna från vägarna. Själv är jag helt novis vid motorhuven och under chassit, så för mig är det enda sättet att få reda på om något inte är som det ska, såvida det inte är helt uppenbart - likt att avgasröret skramlande ramlar bort under färd eller blinkande lampor lyser i bilen och orsakar hjärtklappning och lätt panik.

Jag är annars tekniskt lagd och kan laga köksfläktar, mecka med datorn och andra pryttlar - men bilen och allt som har med den att göra är för mig helt ointressant och jag har inte ens velat försöka lära mig mer än det jag måste, tanka, fylla på olika vätskor i rätt behållare och kolla oljan :-). Det är därför jag lämnar in den på verkstad varje år enligt serviceplanen och låter proffsen ta hand om resten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:45 EM | Google

41 frågor

41 frågor.

Your personality type:
Serious and quiet, interested in security and peaceful living. Extremely thorough, responsible, and dependable. Well-developed powers of concentration. Usually interested in supporting and promoting traditions and establishments. Well-organized and hard working, they work steadily towards identified goals. They can usually accomplish any task once they have set their mind to it.

Careers that could fit you includes:
Business executives, administrators and managers, accountants, police, detectives, judges, lawyers, medical doctors, dentists, computer programmers, systems analysts, computer specialists, auditors, electricians, math teachers, mechanical engineers, steelworkers, technicians, (militia members).

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:43 FM | Google