« Bloggtreklöver 127 | Startsidan | Hur värderas ett människoliv? »

11 september 2007

Facebook

Facebook är något jag hoppat över. Jag har fått några invites, men tackat nej via mail och förklarat till de flesta varför jag inte signar on. Jag ser inte nyttan med det.
Motbevisa den kanske jag reviderar min uppfattning ;-). Skype har jag ej. ICQ är avinstallerat och inte ens Microsofts program Messenger finns installerat på min burk numera.

Jag föredrar att träffa människor IRL och tillhör inte den gruppen som älskar att chatta och diskutera på forum. Förr i världen, när Internet var nytt för mig 1996 och 1997 så gjorde jag det. Men nu, nej - jag har väl blivit för gammal eller blasé?

Dock har jag träffat många av de jag haft mailkontakt med, via mailinglistor eller privata mailkonversationer och fått goda vänner och trevliga bekanta. Jag skiljer på vänner och bekanta. Det kanske är fel, men för mig är en vän viktigare. Bättre en vän i handen än tio bekanta i skogen?

– Det är lättare att tolka ärliga signaler när man möts ansikte mot ansikte och använder ansiktsuttryck och kroppsliga gester, medan det är svårare att lägga märke till oärliga gester online.

Dags att damma av denna gamla bild.

Vem chattar du med?

Vem vet? Okey om man chattar eller umgås via webkameror då är chansen mindre att det blir galet som ovan :-).

// Annica Tiger

And out of the gloom a voice said:
”Smile and be happy, things could be worse.”
So I smiled and was happy, and behold, things got worse.

Annica Tiger september 11, 2007 5:50 EM