« Gamla nyheter blir som nya | Startsidan | Vårdnadsbidrag, en kvinnofälla? »

3 september 2007

Lite ur form.... :(

Jag går nu under en 28 dagars kur med fem sprutor Rabies-Imovax, ett vaccin mot rabies framställt på cellkultur. Jag kollade noga efter eventuella biverkningar, pest eller kolera? Men eftersom jag blev hundbiten och blodvite uppstod så vill jag inte spela rysk roulette, läkaren på distriktsläkarmottagningen tyckte detsamma. Ett bett i smalbenet har lång inkubationstid, det kan ta ett år innan rabiessymptomen kommer och då lär det vara kört. Om ett år kommer jag nog inte minnas bettet ens. Nu kommer jag efter en serie på fem sprutor ha skydd i fem år mot rabies. Ta i trä.

Hur som haver, det är ingen sinekur att ta dessa sprutor. Jag mår pyton och inte har det känts bättre då jag haft sinuit i flera dagar och inte vågat ta Vibramycin, men efter en koll i morse med infektionsavdelningen på Karolinska sjukhuset var det okey att ta en penicillinkur parallellt med postexpositionsprofylax mot rabies. Hoppas informationen var korrekt. Men rabies är ett virus så det bör stämma. Efter att ha tagit första dosen Vibramycin tog det bara några timmar innan jag kände av hur det lättade i bihålorna. Skönt.

Men jag är lite ur form och inte blir det bättre av att jag börjar på ett nytt jobb nu i veckan. Fast det ska bli spännande!

Jag har gått ned ytterligare några kg eftersom jag inte har någon aptit, så nu börjar till och med jag tycka att det räcker. Trådsmal har jag aldrig varit och det vill jag inte bli. Men å andra sidan, vis av erfarenheten, är det inga problem att ta igen viktnedgången. Fettcellerna försvinner inte, de bara krymper och väntar på att få återta sin forna storlek. Jag för vanligtvis en ständig kamp för att hålla den vikt jag bestämt är bra för mig. Efter en viktnedgång på 42 kg (om jag ska räkna dagens vikt blir det 47 kg) har jag hållit vikten i ett par år nu och det är jag glad för.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 3, 2007 05:51 EM

Kommentarer

Apropå dr Annika Dahlqvist som någon nämnde. Blev utschasad från hennes blogg. Inte av henne själv men av de fanatiska lärjungarna som brukar skriva där. Var bland annat en som kallade sig "kattmonstret". Jojo! Man glömmer inte :)

Själv är jag en förespråkare av långsamma kolhydrater - frukt o grönt och sånt där. Kött äter jag inte alls. Inte smör heller.

Skrivet av: Jerry datum: september 7, 2007 02:28 FM

Numera tas sprutorna i överarmarnas muskel, vilket gör att även om de varierar varannan gång att det gör oerhört ont i överarmens muskel och smärtan sitter i flera dagar. Just nu har jag ont i bägge överarmarna och sover på rygg, vilket jag annars aldrig brukar göra.

Tack för lyckönskningarna till nya jobbet!

Viktminskningen? Alla metoder är bra och man måste hitta något som passar en själv. Jag har slutat med godis, läsk, vitt bröd, kaffebröd (min stora passion) och äter bara en portion - även om maten är god så att jag gärna skulle kunna tänka mig lite påfyllning.

Äta ofta, men lite. Att svälta sig är ingen idé för då sjunker bara kroppens ämnesomsättning.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 4, 2007 06:57 FM

Ett bra sätt att gå ner i vikt är att följa dr Annika Dahlqvists kostråd. Man blir frisk också, i varje fall mår man väldigt mycket bättre:

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika

Dock kanske inte kostomläggning botar rabies!

Skrivet av: Britt datum: september 3, 2007 10:44 EM

Hur katten bar du dig åt för att gå ner så mycket? Ge gärna tips.

Lycka till med nya jobbet.

Skrivet av: Brittis datum: september 3, 2007 09:34 EM

Stackars dig! Vad otäckt det låter att bli biten. Krya på dig och lycka till med jobbet med.

Skrivet av: Dana datum: september 3, 2007 08:37 EM

Aj fan, det där låter mindre roligt. Tur att utvecklingen går framåt på Rabies sprutfronten. Två gånger i mitt liv har hela familjen (Helge slapp andra gången eftersom han nästan dog av allergiska reaktioner första omgången) fått ta rabiesvaccin, runt naveln. 7 sprutor, 1 per dag (dosen är 7 sprutor). Fy fasen vad vi blev dåliga. Tur att det inte är så numera fast man kanske inte kan jämföra Ghana under tidigt 70 tal och Sverige i dag.

Skönt att du blir bättre i övrigt också. Vilken otur du hade på denna resa.

Krya på dig.

Skrivet av: Carina datum: september 3, 2007 06:45 EM