« Djurplågeri | Startsidan | Datorstrul »

19 oktober 2007

Okey att ha sex med personer som sover?

I mina ögon är det stor skillnad mellan att vara vaken och att sova. Jag har inga problem att avgöra om någon sover eller inte. Det torde väl de flesta inte ha några som helst problem att avgöra. Människor rör sig i sömnen, men inte kan det jämföras med rörelsemönstret när man är vaken.

En man friades för våldtäkt eftersom hon sov och han trodde, säger han i alla fall, att hon var vaken.

Men hallå!!!!! Brukar han använda uppblåsbara dockor i normala fall som inte säger ett pip eller på annat sätt reagerar eller har några som helst mänskliga drag? Det kan verka som det. En normalt funtad människa har väl inte sex med en sovande människa utan att märka att personen i fråga sover och inte är vaken?

Mannen berättade under hovrättsförhandlingen att kvinnan gnidit sig mot honom och att han inte uppfattat att hon sovit. Hovrätten menar att den förklaringen "inte är så osannolik att den utan vidare kan avfärdas".

Hur resonerar hovrätten? Man är normalt två under ett samlag och bägge är vakna, eller bör vara det. En sovande person kan knappast ge samtycke. Om inte samtycke har getts så är det ett övergrepp.

Jag tycker närmast att detta ger signaler om att det är okey att sätta på sovande personer och sedan bara bortförklara det hela med att "jag trodde att personen var vaken" och därmed inte behöva ställas till svars för sina handlingar.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 19, 2007 04:08 EM

Kommentarer

Det är våld på ens integritet och väldigt otrevligt också i ett förhållande att bli väckt av att någon har sex med en utan att man varit med på noterna. Jag blev en gång väckt av att påsättning pågick och det var tidigt på morgonen, och jag blev så förbannad att jag gjorde slut på plats. Ut. Nu får du gå. Hejdå.

Skrivet av: coolamorsan datum: oktober 21, 2007 02:07 FM

Det är förstås inte OK att ha sex med en sovande person.

Å andra sidan förstår jag inte hur man kan sova så tungt att man inte vaknar av att någon har sex med en. För mig låter historien bara rent osannolik.

Skrivet av: Kerstin datum: oktober 20, 2007 11:47 EM

Vb - inte så bra men jag hankar mig fram. Först den 29:e får jag besked om jag kan få behandling eller inte för då ska alla prover vara klara.

Patrik "BP" Andersson - våldtäkt eller sexuellt utnyttjande är lika illa. Det är svårt att sätta gränsen. Om man sover och inget märker gör man inget motstånd, men jag tycker att man ändå kan kalla det en våldtäkt för han har ju begått våld mot hennes integritet och förgripit sig på hennes kropp. Han var tydligen inte alls intresserad av att få ett samtycke. Han utnyttjade hennes kropp bara för sina egna syften.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 20, 2007 02:40 EM

det fanns ingen kvinna i hovrätten, eller...
kunde tro det.

Skrivet av: Göran datum: oktober 19, 2007 11:40 EM

Det beror på hur vaken man själv är.

Oavsett om hon sovit eller inte så är det inte våldtäkt, utan hamnar under sexuellt utnyttjande.

Skrivet av: Patrik "BP" Andersson datum: oktober 19, 2007 08:52 EM

För jävligt rent ut sagt.Inte ens en yrkesjurist skulle köpa det resonemanget, bara en bunt dumskallar.

Btw, hur mår du nu?

Skrivet av: Vb datum: oktober 19, 2007 07:33 EM

Förklaringen är så genomkorkat idiotisk så att bara en yrkesjurist kan gå på den.

Skrivet av: tjillevippen datum: oktober 19, 2007 06:10 EM

Håller helt med dig! Vart är Sverige påväg?
Klart man vet att nån sover,annars får man väl fråga "är du vaken"? En del män är verkligen konstiga. Är det inte trevligare med en vaken,aktiv kvinna?

Skrivet av: Skuggan datum: oktober 19, 2007 04:53 EM