« november 1, 2007 | Startsidan | november 3, 2007 »

2 november 2007

Ingen bra start!

Ulrika Schenströms efterträdare Nicola Clase har anlitat svart arbetskraft när de skulle renovera fritidshuset. Det sägs att det rör sig om summan 40.000 och det är inte småpotatis direkt.

När Nicola Clases och makens fritidshus i Stockholms skärgård skulle renoveras kontaktade paret hantverkare som erbjöd sig att göra jobbet svart, det vill säga utan kvitton och utan att behöva betala skatt. Nicola Clase ska ha godtagit uppgörelsen.

Hur står det till med moralen hos somliga? Här försöker andra bekämpa att folk nyttjar svart arbetskraft men detta går stick i stäv med den strävan. Är det skillnad på folk och få? Politiker ska vara ett föredöme och bör tänka sig noga för innan de gör en sådan här affär.

Man kan ju nästan tyckas tro att reglerna bara gäller vanligt folk och inte regeringen och de runt omkring. Är det ett levnadssätt som är korrekt att strunta i de lagar och regler som gäller för oss alla andra vanliga dödliga?

Hon kan be hur mycket som helst i ursäkt och som hon säger - återställa det hela. Det är för sent. Gjort är gjort. Lagt kort ligger. Kan hon sitta kvar? Jag tycker inte det.

En del kanske tycker att det är en storm i ett vattenglas, men det tycker inte jag. Detta spär bara på det politikerförakt som bara växer sig starkare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:27 EM | Google