« november 2, 2007 | Startsidan | november 8, 2007 »

3 november 2007

Nej - höj inte lönen!

Ett förslag har kommit att lönerna ska höjas för politiker. Jag menar på att de tjänar tillräckligt as it is, plus förmåner och eventuell pension eller avgångsvederlag. De får dessutom en årlig höjning och det borde räcka. Det sticker lite i ögonen tycker jag. De som inga pengar har får inga lönehöjningar på upp till 5.000 kronor i månaden. De får vara glada om de får några hundralappar i månaden i löneökning.

Oron att de skickligaste inte skulle välja en politikerbana och välja näringslivet istället är ogrundad. De som är ute efter pengar väljer nog näringslivet framför politiken och det kanske är tur?

Visst lägger politiker ner många timmar varje dag på sitt uppdrag, det hoppas jag i alla fall att de gör - för det är de valda till att göra. Men att gå så långt och dra parallellen att om lönen skulle slås ut som timpeng så tjänar politikerna inte mer än sjuksköterskor, inräknat all restid, den köper jag inte.

Fritidspolitker har med all sannolikhet sämre villkor. Det är kanske där det bör satsas istället för att få en bred folklig grund?

Andra bloggar om:
, , och .

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:21 EM | Google