« Nya fastighetsskatten sågas | Startsidan | Parias? »

15 november 2007

Helt enligt reglerna

Statsrådsarvodesnämnden har granskat Göran Perssons rätt till avgångsersättning och han får behålla 121.000 kronor i månaden.

Vid torsdagens sammanträde fann nämnden att Göran Persson helt enligt reglerna kvittat sina inkomster mot underskotten i underskott i sin näringsverksamhet. Den verksamheten omfattar bland annat jordbruket på hans gård i Sörmland.

Helt enligt reglerna, men är det verkligen rätt? Jag tycker inte det. Det är närmast oetiskt att han får behålla pengarna, trots att han tjänar pengar på konsultuppdrag och annat. Jag har svårt att tänka mig att han sitter och biter på naglarna av ren hunger ute på sin herrgård.

Tvärtom misstänker jag att han lever ganska gott. På allas bekostnad. Det borde inte vara helt enligt reglerna att kvitta inkomster som avgångsvederlag mot underskott i näringsverksamhet. Bra skatteplanering att köpa denna gård skulle jag vilja säga. Skatteplanering som bara kan göras av den som redan har....

// Annica Tiger

Annica Tiger november 15, 2007 04:35 EM

Kommentarer

"Det är alltså hans företag som fått in pengar av konsultandet inte han själv. Sen har företaget använt de pengarna till att investera i jordbruk."


Parallellen konsultuppdrag och plöja ned inkomsterna därav i en ny traktor eller diverse i hans företag är fortfarande en form av skatteplanering som jag ogillar. Det är med all sannolikhet inga småsummor det handlar om.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 16, 2007 02:57 EM

Idag borde alla veta att de som verkligen tjänar bra inte betalar skatt. Den planerar man så gott som bort. Det kallas skatteplanering och är tillåtet enligt svensk lag. Varför de som tjänar så bra sedan gnäller på ett högt skattetryck förvånar mig. Kan dom inget om hur man handskas med pengar??? I så fall är det deras eget fel!

Skrivet av: Claes datum: november 16, 2007 09:46 FM

I början 1980-talet så sparkades Ove Reiner från regeringen, eftersom han hade handlat som Göran Persson.

Ove Reiner hade formellt sett inte gjort något olagligt - men hans trixande a la Göran Persson ansågs för tjugo år sedan vanhedra det socialdemokratiska partiet.

Idag anses det tydligen inte längre som vanhedrande för partiet med avancerad inkomst- eller skatteplanering.

För tjugo år sedan så kallade socialdemokrater sådant för vanhedrande fiffel - idag ser vi hur partiet förvandlats till socialfifflarpartiet.

Skrivet av: Anders datum: november 16, 2007 09:11 FM

Det verkar ha uppstått ett missförstånd här. Göran har inte kvittat sitt avgångsvederlag mot något underskott. Han har jobbat som konsult och då skickat fakturor via sitt eget företag. Det är alltså hans företag som fått in pengar av konsultandet inte han själv. Sen har företaget använt de pengarna till att investera i jordbruk. Göran har aldrig tagit ut dem som lön -- konsultinkomsterna har kvittats mot jordbruksutgifterna. Hans konsultande har resulterat i en traktor eller en motorsåg. Svårt att köpa mat och kläder för dem då. Han har ingen annan inkomst än avgångsvederlaget från Riksdagen.

Skrivet av: John datum: november 15, 2007 09:27 EM

Han har levt gott på vår bekostnad rätt länge och det är väldigt lite positivt människan har tillfört till det svenska samhället. Hans nuvarande hustru är inte ett dugg bättre, möjligtvis affärsvärldens mest inkompetenta chef.

Men Göran är politiker och helt typisk för politiker och sitt parti (alla partier i riksdagen är likadana, människorna där har fostrats av sina ungdomspartier på samma sätt). Mona Sahlin tog en time-out med livvakter och privatplan på en solig strand när hon fick för mycket klagomål över att hon ansåg att statens finanser var hennes egna. Vi betalade det också.

Bara att inse, det är skillnad på människor och människor bland de politiskt korrekta politikerna. Vi är alla likadana och har samma rättigheter, men vissa är bara mer lika än andra. Precis som i övriga kommunistsamhällen är den politiska toppen "bättre".

Den dagen vi övriga kan lagstifta om att vi inte kan bestraffas om vi gör något olagligt/omoraliskt i yrket eller bestämma våra egna löner, då kanske vår röda demokrati börjar fungera lite bättre.

Skrivet av: Illwill datum: november 15, 2007 05:34 EM