« E-nummer | Startsidan | Årets momsbilaga en flopp »

24 april 2008

Essingeleden - en trafikinfarkt

En olycka på Essingeleden och hela Stockholm står stilla i flera timmar.

Essingeleden har länge varit underdimensionerad. Jag bor utmed Essingeleden och ser ofta vilka köer det är och drabbas själv av dem ibland när jag måste ta bilen. Jag förstår inte de som envisas med att dagligen köa på Essingeleden för att ta sig till jobbet. Det går nästan fortare med pendeltåg och andra kommunikationer. Jag undviker att ta bil när jag ska åka till jobbet/jobben. Kan jag åka kommunalt gör jag det.

I går var jag och klippte mig i Bro, samt lämnade av vinterdäcken hos B. På morgen fick jag köa för att ta mig från Sätra och hem med vinterdäcken. På eftermiddagen när jag skulle åka hem hamnade jag i ett totalkaos och sträckan som normalt tar cirka 40 minuter tog över 4 timmar innan jag kom hem. Jag borde ha tagit pendeltåget, fast att ta med sig fyra vinterdäck på pendeln är lite svårt.

Ändå hakade jag på bilar som jag förstod tänkte ta smitvägar och jag måste säga att det blev en riktig sightseeing för min del. Men jag förstod att jag i alla fall kortade av sträckan och tack och lov för det. Jag var hela tiden rädd för att bilen skulle börja koka, mätaren stod oroväckande högt upp mot rött och fläkten levde rövare. Dessutom kände jag mig som en riktig miljöbov som spred ut avgaser i flera timmar i onödan.

Nej, det håller inte längre med att ha enbart Essingeleden längre, som dessutom har alldeles för få filer för att klara av belastningen av alla bilar. Det måste till mer, varför inte bygga förbifart Stockholm?

// Annica Tiger

Annica Tiger april 24, 2008 05:10 FM

Kommentarer

Vår infrastruktur i Stockholm med Essingeleden kan slå ut vårt fungerande vardagsliv över en dag.
Jag känner ett sånt stort hot att jag nu startat en blogg för att väcka människor om vilken samhällsfara den utgör.

Skrivet av: Satmaran datum: juni 1, 2008 12:48 EM

Hade "tur" i år! Sonen bytte däcken - hemma i garaget!
Bekvämt så det förslår!
Har ett par mil till affären, så tyvärr klarar jag mig inte utan bilen... Vill man bo på landet så får man stå ut med att ha bil. Allmäna kommunikationer är obefintliga här...

Skrivet av: Johanna datum: april 25, 2008 08:33 EM

Jag måste tyvärr ha bil när jag ska jobba, för vissa arbetsplatser jag ska till har inte allmänna kommunikationer och förut var jag tvungen att ha bil för att jag bodde i glesbygden där bussen bara gick några gånger om dagen. Ja, det finns faktiskt glesbygd runt om i Stockholm fast många kanske har svårt att sätta sig in i det, de som bor mitt i smeten.

Jag skulle gärna slippa vara tvungen att ha bil. Jag väljer oftast att åka kommunalt när det går att så göra. Allt för miljöns skull. Onödig bilkörning försöker jag undvika. Dessutom är min bil gammal och lär inte hålla så många år till, men den dagen den sorgen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 24, 2008 03:32 EM

Herregud, 4 timmar!!!
Här på landsbygden tar det 4 minuter att komma hem med däcken.

Skrivet av: Brittis datum: april 24, 2008 09:51 FM

Hade du inte haft bil alls, hade du inte behövt köpa däck och då hade du inte ens behövt åka iväg. Om du ändå skulle behövt åka iväg i ärende så hade du iaf inte behövt köpa däck utan troligen något mindre och hade då kunnat åkt kommunalt. Snårigt värre!

Skrivet av: SuperR datum: april 24, 2008 09:50 FM

Kul att du bloggar igen! Och tur att man inte har bil.

Skrivet av: ab datum: april 24, 2008 06:55 FM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?