« Nu funkar bredbandet | Startsidan | Deklarationstider »

19 april 2008

På väg uppför på sinuskurvan

Jag var inte arbetslös länge denna gång. Tack och lov. Jag har nu två vidbehovsanställningar och det ska förhoppningsvis kunna ge mat för dagen. Jag minns hur svårt det var förra gången att få ett jobb, trots bra referenser och gedigen arbetslivserfarenhet. Så fort åldern kom på tal var det som om intresset som väckts slocknade på en gång.

Jag var riktigt orolig när jag klev in på arbetsförmedlingen och anmälde mig som arbetslös den tionde april. Men redan några dagar efter (samt några ivägsända ansökningar via mail) så har jag nu två jobb, vilket det ena är bara över sommaren och det andra en provanställning. Något bör kunna leda till ett fast jobb senare i höst. Dessutom ringde ytterligare en arbetsgivare och erbjöd jobb, men där fick det bli stopp för min del.

Jag har en känsla av efter att ha läst många platsannonser att det har blivit en slags trend att vilja blanda åldrar på företagen, att personalcheferna har insett att de som passerat 50 definitivt inte är förbrukade utan har mycket att bidra med.

Det ena jobbet är i min gamla bransch, säkerhetsklassat (koll av belastningregister och godkännande av länsstyrelsen) och det jobbet är inget som jag kommer att skriva om i bloggen. Inte det andra heller då arbetsplatsen är stor och välkänd. Jag har ju den policyn att försöka undvika att skriva om jobbet och allt för personliga händelser i mitt liv. Personlig, men inte alltför privat. Privatlivet bör man värna om. Många skriver alldeles för intimt i sitt bloggande och jag misstänker att de senare kommer att ångra sig att de lämnat ut sig för mycket.

Förövrigt så har min kropp återhämtat sig efter cellgiftsbehandlingen, en viss trötthet finns kvar - men det är mer en allmän trötthet både fysiskt och psykiskt. Men det är bara att bita ihop och plocka fram det positiva i tillvaron. Jag är i alla fall på väg mot toppen i mitt livs sinuskurva. Snart kanske jag får tillbaka mitt intresse att blogga och fundera äver sakernas tillstånd i samhället och nyhetsflödet. Dit har jag inte kommit än, men jag hoppas att jag kommer dithän snart.

En blog som uppdaterats så sällan som min är knappt ens värt namnet blog :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger april 19, 2008 6:26 EM