« Nu funkar bredbandet | Startsidan | Deklarationstider »

19 april 2008

På väg uppför på sinuskurvan

Jag var inte arbetslös länge denna gång. Tack och lov. Jag har nu två vidbehovsanställningar och det ska förhoppningsvis kunna ge mat för dagen. Jag minns hur svårt det var förra gången att få ett jobb, trots bra referenser och gedigen arbetslivserfarenhet. Så fort åldern kom på tal var det som om intresset som väckts slocknade på en gång.

Jag var riktigt orolig när jag klev in på arbetsförmedlingen och anmälde mig som arbetslös den tionde april. Men redan några dagar efter (samt några ivägsända ansökningar via mail) så har jag nu två jobb, vilket det ena är bara över sommaren och det andra en provanställning. Något bör kunna leda till ett fast jobb senare i höst. Dessutom ringde ytterligare en arbetsgivare och erbjöd jobb, men där fick det bli stopp för min del.

Jag har en känsla av efter att ha läst många platsannonser att det har blivit en slags trend att vilja blanda åldrar på företagen, att personalcheferna har insett att de som passerat 50 definitivt inte är förbrukade utan har mycket att bidra med.

Det ena jobbet är i min gamla bransch, säkerhetsklassat (koll av belastningregister och godkännande av länsstyrelsen) och det jobbet är inget som jag kommer att skriva om i bloggen. Inte det andra heller då arbetsplatsen är stor och välkänd. Jag har ju den policyn att försöka undvika att skriva om jobbet och allt för personliga händelser i mitt liv. Personlig, men inte alltför privat. Privatlivet bör man värna om. Många skriver alldeles för intimt i sitt bloggande och jag misstänker att de senare kommer att ångra sig att de lämnat ut sig för mycket.

Förövrigt så har min kropp återhämtat sig efter cellgiftsbehandlingen, en viss trötthet finns kvar - men det är mer en allmän trötthet både fysiskt och psykiskt. Men det är bara att bita ihop och plocka fram det positiva i tillvaron. Jag är i alla fall på väg mot toppen i mitt livs sinuskurva. Snart kanske jag får tillbaka mitt intresse att blogga och fundera äver sakernas tillstånd i samhället och nyhetsflödet. Dit har jag inte kommit än, men jag hoppas att jag kommer dithän snart.

En blog som uppdaterats så sällan som min är knappt ens värt namnet blog :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger april 19, 2008 06:26 EM

Kommentarer

Carro och alla andra. Tack. Kramar känns aldrig fel, även om de är virtuella. Ännu bättre är de givetvis IRL. :)

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 29, 2008 07:16 EM

Glad att du mår bättre.
*kram*

Skrivet av: Carro datum: april 29, 2008 08:04 FM

Välkommen tillbaka och ett stort grattis till dig - arbetsgivarna har tydligen börjat fatta att det idag är i lag förbjudet att diskriminera en arbetssökande på grund av ålder. Dessutom vet den kloke chefen att en mångfald bland medarbetarna gör arbetsplatsen mera kreativ vid problemlösning eller när något nytt ska hända eftersom den chefen för en dialog och lär ut hur man lyssnar på varandra för att kunna dra fördel av olikheterna. Det vinner alla på.

Skrivet av: Gun S datum: april 21, 2008 10:59 FM

Har fortfarande inte fattat hur RSS funkar, men varje gång jag tittar in så är i alla fall bloggen uppdaterad! Så eftersom jag inte har tid/ro att sätta mig ner och bloggsurfa mer än någon gång då och då så har jag alltid nyheter att gå igenom - bra så.

Skönt och höra att du är på bättringsvägen. Varje framsteg är värt att glädjas över!

Syns snart.

Skrivet av: Carina D datum: april 21, 2008 08:28 FM

Välkommen åter i det gröna, och verkligt roligt att läsa om att det verkar ordna sig för dig. Vi väntar gärna på att du mår bättre och orkar blogga igen - den som väntar på något gott .... du vet :-)

En stor kram
Kerstin

Skrivet av: Kerstin datum: april 21, 2008 02:58 FM

Åh, vad glad jag blir, jag har följt dina inlägg och det har ju verkat som att det lutat nedåt ett tag, så när det nu börjar gå uppåt så blir jag glad för din skull!

::David

Skrivet av: David datum: april 20, 2008 07:39 FM

Göran Persson med ipnummer 221.4.189.4 är enbart en fåntratt, som även gjorde ett inlägg i en annan persons namn. Mycket trovärdigt må jag säga. Nej, jag tänker inte dö och jag har inga önskningar om att andra ska dö. Har man det är det något fel på ens psyke.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 20, 2008 06:33 FM

Vad beträffar frekvensen av inlägg på bloggen så är du ursäktad :-). Jag är SÅ glad att höra att du börjar resa dig.

Hoppas du slipper dras med allt för många kommentarer, som den från Persson Göran

Skrivet av: Brittis datum: april 19, 2008 08:05 EM

Hoppas du dör kärringjävel. Må cellgifterna ta ditt ynkliga liv. Inom politiken ser vi dig som en fåntratt.

Skrivet av: Persson Göran datum: april 19, 2008 07:43 EM

Vad glad jag blir för din skull Annica...

Skrivet av: Mary datum: april 19, 2008 07:36 EM

Kul att höra att det går uppåt igen...klart en blogg är en blogg...vad skulle man annars ha rss till om man inte såg när de uppdaterades...

Skrivet av: Bengt datum: april 19, 2008 07:32 EM

Åh, vad roligt att se dig här igen! Och att det låter så positivt nu. :-)

Skrivet av: Susanne datum: april 19, 2008 07:31 EM

Glädjande nyheter! Må så gott.Kram/AR

Skrivet av: AR datum: april 19, 2008 07:30 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?