« Essingeleden - en trafikinfarkt | Startsidan | Det får inte vara så här godtyckligt! »

24 april 2008

Årets momsbilaga en flopp

Jag kämpar på med min deklaration. Numera ska en momsbilaga lämnas in tillsammans med NE-blanketten. Momsbilagan är exempel på ett totalt opedagogiskt skriv- och syftningsfel. Det erkände till och med den kille jag ringde på Skatteverket. När han förklarade att jag bara skulle fylla i två rutor föll en sten från mitt hjärta. Han sa att tusentals och åter tusentals har ringt om just denna blankett och han medgav att den var mycket svårbegriplig, det var han som använde ordet opedagogisk.

Så nu är det bara att kasta sig över NE-bilagan då. :-)

I morgon ska jag jobba, men även åka till tandläkaren. Jag har brutit en tand. Ja, det låter underligt, men det är en stor spricka i den och den sitter lös och har gjort ont så in i Norden, fast nu har smärtan släppt. Men i går såg jag i spegeln att det fanns en spricka i tanden och det ser inte bra ut och bådar inte gott. Tandläkaren ska röntga tanden och se hur stor skadan är. Har jag tur kan han kanske täta sprickan, men det är positivt tänkande från min sida.

Men så är det. Jag har bestämt mig att tänka positivt i alla lägen. Det är enda sättet att ta sig uppför sinuskurvan. Det senaste halvåret har varit rent ut sagt fördjävligt. Det kan inte bli värre resonerar jag och nu ska det vända, basta.

Det enda som påminner mig om cellgiftbehandlingen är att jag fortfarande tappar hår. Halva kalufsen är borta, jag tappar stora tussar varje dag när jag borstar håret. Luggen har blivit tunnare än tunnast, så den fick frissan klippa kort i går. Hellre en rufsig kort lugg än en längre lugg som ser väldigt onormalt tunn ut.

Detta senaste halvåret har jag åldrats rent kroppsligt, tack vare den kraftiga medicineringen. Jag ser det på fotografier tagna i oktober jämfört med fotografier tagna senaste veckorna. Men sånt är livet. Som tur är har jag återfunnit mitt gamla sinne och det har inte åldrats. Tack och lov.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 24, 2008 03:25 EM

Kommentarer

05 och 10 var default enligt skatteverket. Själv fick jag dock fylla i några till visade det sig, men 05 och 10 är de som de flesta ska fylla i enbart.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 3, 2008 02:46 EM

Och vilka två rutor var det man skulle fylla i på momsbilagan...har nu suttit i evighet i telefonkö. Har två gånger blivit omkopplad efter att ha väntat i timmar.

HJÄLP!

Skrivet av: Momsan datum: maj 3, 2008 02:40 EM

Gick in på din blogg idag - har hållit på med annat ett tag nu, men tänkte, jag måste se hur Annika Tiger har det nuförtiden. Vad glad jag blev över att du har sånt Go. Du ger mig kraft, jag behöver det och din blogg är livskraftig, ärlig och människolljus! Tack för det Annika!

Skrivet av: Agneta datum: maj 2, 2008 09:20 EM

Vad kul att höra att du mår bättre, har tänkt på dig då och då och undrat hur du har det...

Skrivet av: Amanda i Ghettot datum: april 27, 2008 03:54 EM

Roger och Mary - tack.
Janne - kul att vara till hjälp.
Katarina - skicka gärna ett mail :-).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 26, 2008 04:59 FM

Hallå!!!
Bra att du fått jobb och är så pass att du kan börja jobba lite. Tandläkarn låter dyrt..Vill tipsa om citydental där jag går, de är billiga och bra. Min tandläkare är i från Polen och vi pratar svengelska..
I Like bedöving var inga problem.
Nu ska jag glo på Magnus Uggla på tv "Var fan e mitt band" sen sova(jobbar helg)
Kram
Katarina

Skrivet av: Katarina Andersson datum: april 25, 2008 09:07 EM

Härligt att höra att du är "up and running" igen Annica.

Skrivet av: Mary datum: april 25, 2008 02:23 EM

Vilken fantastisk resurs du är. Idag gjorde jag en 404-sida med din hjälp. Tack för det!

Skrivet av: Janne datum: april 25, 2008 09:08 FM

Så glad jagär att du är tillbaka, Annica.
Roger

Skrivet av: Roger datum: april 24, 2008 08:29 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?