« september 6, 2008 | Startsidan | september 20, 2008 »

19 september 2008

Blogstafetten

Blogstafetten

Scenario: *Det är veckan före din födelsedag. Helt oväntat ringer det på dörren och några vänner överraskar dig med en utlandssemester. Om tjugo minuter måste du sitta i bilen på väg till flygplatsen. Fråga: Vad måste du ordna med hemma innan, och vad hinner du, på tjugo minuter? Hur effektiv är du när det gäller?*

Ett ämne som passar mig precis.
Dessutom en dag då jag råkar vara ledig.

10 minuter
Pass och andra viktiga papper ligger alltid packat i resväskan. Tio minuter räcker för att slänga ned de nödvändigaste klädesplaggen, astmamedicinerna och hygienartiklarna i resväskan som alltid står framme i hallen. Detta kanske avslöjar lite av vad jag pysslat med det senaste året :), men må så vara. Jag har lärt mig vad jag behöver ha med mig på en resa. Förut släpade jag alltid med mig massa onödigt tjafs, som i alla fall alltid låg kvar oanvänt i resväskan.

5 minuter
Vattna blommorna är ett måste. Ringa jobbet och berätta att jag måste vara ledig, kanske ett par dagar eller om jag har tur kommer vännerna när det är min lediga vecka. Det vore allra bäst.

5 minuter
Jag kollar att allt är avstängt, plattor, drar ut alla elkontakter och så vidare. Kylskåpet får stå och brumma, normalt brukar jag frosta av och stänga av det också men det hinns knappast med på 20 minuter.

Jag är klar!
Jag står vid porten och väntar.
Redo för nya äventyr.

Jag fyller ju år snart.
Tänk om detta kunde bli ett riktigt scenario
och inte bara en delsträcka i en bloggstafett?

Jag bollar vidare stafettpinnen till
I stort sett menlös…

Scenario: *Du blir kär men inser från första stund att det är en kärlek som inte har någon framtid, för din egen del. Vad gör du? Satsar helhjärtat och tänker ta dagen som den kommer eller tar förnuftet över och du avslutar förhållandet så fort du kan utan att någon skada skett, från din synvinkel.*

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:21 EM | Google