« Hamas kontra statsterrorism? | Startsidan | Ny cellgiftsbehandling? »

11 januari 2009

Varför är många så rädda för muslimer?

Nyss hemkommen från ett land mestadels befolkat av araber slås jag av kommentarerna på mitt inlägg om statsterrorism kontra Hamas, samt av de drösvis med privata mail som strömmat in under tiden jag varit borta. Jag är inte muslim, men jag vet mycket om hur det är att leva med en muslim. Jag lär mig av det positiva, vilket faktiskt är en hel del och det som inte passar in i min livshållning är en förhandlingsfråga :-). Jag är svensk och tänker svenskt, men det är inte alltid av godo. Det är mycket som förändrat mitt tänkande och agerande genom detta.

Detta mail (av många) oroade mig ganska mycket, jag har saxat en del ur det.

Jag vet inte hur du ser på invandringen men vi kommer förmodligen att få ungefär samma sak i Sverige som i Iran om detta fortsätter. Har du funderat på detta och hur röstar du i riksdagsvalet? Det är för mig ett mysterium varför inte minst hälften av väljarna röstar på ett parti som vill stoppa invandringen från muslimska länder, de har ju uppenbart igen respekt för andras liv.

Tur att inte hälften röstar på ett parti som vill stoppa invandringen. Har inte folk fattat att den behövs? Mångfald berikar. Tyvärr så ser jag alltför ofta att mycket går till spillo av kunskap och erfarenhet. Läkare sitter som spärrvakter, lärare från högskolor städar - bara två exempel av många livsöden jag mött.

BTW - i dag har jag varit lycklig hela dagen. Jag är så glad över mitt jobb, över mina trevliga kollegor och alla de andra jag möter via jobbet. Det är underbart att leva. Jag unnar alla att känna så. Alla har inte den möjligheten av olika anledningar, tyvärr.

// Annica

Annica Tiger januari 11, 2009 07:13 EM

Kommentarer

Okunskap och svårighet att diskutera religion. Hur många av oss som inte är aktiva i någon kyrka eller aktivt lämnat ett medlemskap i Svenska kyrkan ser oss som kristna, dvs att ha med de värderingarna. Själv har jag alltid lika svårt när det ska fyllas i på div inresehandlingar.

Sedan får vi inte gömma media. När läste vi senast om att kristna gjorde illdåd - jo, det kan hända att "kristna" används i samband med antiabort-brott men kristna får aldrig stå ensamt det är alltid "kristna högern" eller "kristna fundamentalister".

Skrivet av: Katta datum: januari 25, 2009 05:17 FM

Ja jag har svårt att förstå att folk ens orkar, vi bor ju alla här på jorden, och födda är vi på samma planet.
Själv bor jag i ett område som är fullt med folk från alla möjliga länder, alla är mycket trevliga och glad och bjuder på sej själva om en annan bjuder också.
Visst en och annan skitstövel sure, men det finns det gott om gammelsvenskar som är också.

Allt handlar om ett givande och tagande.

Lev väl

Skrivet av: Tvärslå datum: januari 13, 2009 02:38 FM

Så roligt att höra att du känner genuin lycka och kan glädjas åt det.
Beträffande hatet och våldet som försiggår runt omkring så tror jag att det främst beror på rädsla, precis som du själv skriver. Så svaret är väl självklart. Bekämpa rädslan i första hand. Hur? Genom möten med människor från olika kulturer och information.

Skrivet av: Brittis datum: januari 11, 2009 08:47 EM

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?