« Visst låter det bra? | Startsidan | Vatikanen snett ute? »

26 februari 2009

Avskaffa monarkin

Ett prinsessbröllop är en angelägenhet för hela landet skriver Aftonbladet. Jaså? Personligen ger jag blanka f*n i detta bröllop och tycker nog att det mer är en angelägenhet för enbart dem drabbade, det vill säga familjen personligen.

Alliansen tycker att apanaget bör ökas inför detta så kallade stora eventet. Varför ska vi skattebetalare betala för deras bröllop nästa år? Skattepengarna kan användas till bättre syften. Både kungen och Victoria får pengar via sitt apanage. Kungen själv, och de andra i familjen, har förmögenheter vid sidan om. Nalla lite på dessa pengar så kan familjen själva stå för fiolerna. Det gjorde den norska kungen, vilket hedrar honom.

Giftermålet skulle urvattna ätten Bernadotte? Yisses Amalia. Det borde väl kungen tänkt på när han gifte sig med Silvia? Vattna gärna ur den helt så är saken ur världen. Då behöver det inte uppstå bekymmer som att någon inte är fin nog för att den är ofrälse, driver ett gym eller vad det nu är som inte är fint nog för kungligheter.

Avskaffa monarkin.
Den hör inte hemma i modern tid.
Prinsar och prinsessor,
kungar och drottningar,
hör till fablernas värld.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 26, 2009 01:09 EM

Kommentarer

Separera kungahuset från staten. Gör precis som med skatten till kyrkan - de som vill underhålla kungen med familj får gärna göra det. Vi andra "går ur" och slipper göda prinsar och prinsessor.

Skrivet av: Dodo datum: april 15, 2009 10:01 EM

Kan man inte få välja sin kung eller drottning? Jag röstar på Sverker Olofsson och BlondinBella ha ha!
http://smultronsmultron.wordpress.com/

Skrivet av: Smultron datum: mars 10, 2009 10:33 FM

Hej Marie. Det var tider det :-).

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 9, 2009 07:40 EM

Hej Annica, har ingen kommentar bara en hälsning från en föredetta arbetskompis från B&W-tiden. Vi pratade mycket hundar, hade två Bordrar då. Jag jobbade i kassan/kundtjänst mellan 1989-1999 ca.
Ha det så bra.

Skrivet av: Marie datum: mars 9, 2009 02:29 EM

Är inte heller ett dugg intresserad av monarki eller vad de pysslar med. Tycker de hör hemma i sagornas värld.

Skrivet av: Mikael datum: mars 9, 2009 03:07 FM

håller med struntar i om de gifter sig eller inte

http://www.pointblog.se/?go=fibromimmi

Skrivet av: mimmi datum: mars 4, 2009 06:44 EM

Bröllopet beräknas ju skapa rejäl omsättning (runt 1.5-2 miljarder), då tycker jag 20-30 miljoner från statskassan är en struntsumma. Kungahuset är trots allt ganska billigt jämfört med de summor som läggs på skattefinansierade konstprojekt och annat strunt. Knugen fyller visserligen ingen större funktion men han är i varje fall underhållande! :)

Skrivet av: Arvid datum: mars 4, 2009 01:05 FM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?