« Bokrean | Startsidan | Visst låter det bra? »

25 februari 2009

Ingen jakt på varg

Jag brukar inte signa alla upprop som ramlar ned i mailboxen. Men vissa är sådant som ligger mig varmt om hjärtat. Ingen jakt på varg är ett sådant.

// Annica

Annica Tiger februari 25, 2009 03:54 EM

Kommentarer

Fruktansvärt att människan är så ond och vill mörda de stackars vargarna.

Jag tycker det är på tiden att vi fridlysar alla rovdjur och inför beväpnade parkrangers som skyddar de vilda djuren mot jägare.

Tack för ordet!

Skrivet av: Smirre datum: maj 30, 2009 08:58 FM

Jag hatar våld mot alla djur, men jakt på varg är det värsta jag kan tänka mig. Vargen är mitt favoritdjur och har varit så i många år. Licens jakt på varg är inte alls bra. Man anser att vargen tar för många bytesdjur, så jägarna inte får skjuta älg och hjort. Vad f-n är detta för någonting? I Rumänien finns det tusentals vargar och där klagar ingen. Varför skall man klaga? Det finns bara 150 vargar i diktatur Sverige? Dessutom är vargen rödlistad.

Skrivet av: Lynnette Johansson datum: maj 29, 2009 08:20 EM

Man kan inte ändra på naturen. Vargar har funnits parallellt med människan sedan urminnes tider. Många rovdjur som tiger, lejon och björn dödar också andra djur. Det värsta rovdjuret människan ska vi inte heller förglömma.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 26, 2009 09:24 FM

Du säger dig avsky våld mot djur. Är inte älgar djur? En vargfamilj dödar ca 120 älgar per år. En stor älg dödas ofta genom att vargen sliter ut ett stort stycke ur innanlåret. Sedan väntar vargen till djuret blivit tillräckligt försvagat. Måltiden påbörjas ofta medan älgen lever. Fårägare hittar ofta får delvis uppätna men fortfarande vid liv. Vid de relativt få tillfällen när vargen gett sig på människor är det oftast barn som råkar illa ut. Senast en 10-årig pulkaåkande pojke i Ural.
Tycker man om djur och barn borde vargen vara det sista djur man skulle bry sig om.

Skrivet av: Calle Seleborg datum: februari 26, 2009 07:47 FM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?