« Ingen jakt på varg | Startsidan | Avskaffa monarkin »

26 februari 2009

Visst låter det bra?

Hur många kommer att luras av detta? Pengar överförda till mitt konto? Vad säger att jag sedan för dem vidare? Vem skulle vara så dum att de sände pengar till någon de inte känner? Varför skulle denna man lita så obetingat på mig? Just mig. Nej, det är ju inte just mig eftersom mailet är sänt till "undisclosed-recipients: ;" och inte ens adresserat till mig personligen.

Spam verkar vara en företeelse som bara eskalerar. Hur många mail som helst fastnar i mina spamfilter, men detta gick igenom. Men så länge bara en promille av alla svarar på spammen och låter sig luras så är det lönsamt att fortsätta spamma. Det kostar ju inget att sända massmail och sedan hoppas på att någon dum ska fastna på kroken.

Egentligen borde jag svara på mailet och oförstående låtsas som att det vore en hemskt bra idé att sända pengar till mitt konto. Men det tänker jag inte göra.

// Annica Tiger

För er uppmärksamhet.
(Verkställande direktör och Chief Financial Officer)
Hang Seng Bank Limited
83 Des Voeux Road, Central
Hongkong
Email: patrick_kwchann@yahoo.com.hk

För er uppmärksamhet

Det är förståeligt att du kanske är lite orolig, eftersom du inte känner mig men jag har en lönsam verksamhet förslag har ett gemensamt intresse av att dela med dig. Jag fick din referens i mitt sökande efter någon som passar min föreslagna affärsförbindelsen.

Jag Patrick KW Chan verkställande direktör och Chief Financial Officer av Hang Seng Bank Ltd Jag har en dold verksamhet förslag åt dig. Jag behöver dig att hjälpa mig när det gäller att verkställa ett affärsprojekt från Hong Kong till ditt land. Det innebär att överföring av en stor summa pengar. Allt om denna transaktion skall juridiskt göras utan problem. Vänligen strävan att iaktta största möjliga diskretion i alla frågor som rör denna fråga.

När medlen har flyttas in på ditt konto kommer vi att dela i förhållandet som skall godkännas av oss båda. Jag föredrar du nå mig på min privata e-postadress nedan (Email: patrick_kwchann@yahoo.com.hk) och till sist efter att jag skall förse dig med mer information om denna operation.

Ange om du inte är intresserad av att ta bort det här mailet och inte jaga mig, eftersom jag sätter min karriär och livet av min familj på spel med denna satsning. Även om inget vågat är ingenting vunnit.

Din första svar på denna skrivelse kommer att uppskattas.

Med vänlig hälsning,

Patrick K. W. Chan

Annica Tiger februari 26, 2009 12:41 EM

Kommentarer

Jag vill också leva under parollen:

"Även om inget vågat är ingenting vunnit."

Det känns så bra att fundera på vad det betyder ... egentligen. Ungefär som när man tänker på att rymden aldrig tar slut ... tar slut .... tar slut .... ever!

KBz

Skrivet av: KBz datum: februari 26, 2009 05:07 EM

Ja visst är det ofattbart..dumma finns det gott om...
och när allt fler såna här nu nyttjar Googles översättningsprogram gissar jag att fler kommer att trilla dit.

Skrivet av: Sousseannika datum: februari 26, 2009 01:47 EM

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?