« januari 29, 2010 | Startsidan | februari 12, 2010 »

4 februari 2010

Mera snö? Tar det aldrig slut?

Nu snöar det igen. Nattens snöfall har ebbat ut och nu kommer ett nytt. Det är alldels vitt utanför fönstret, snön bara vräker ner. Jag bävar för morgandagens resa till jobbet, arla i ottan. Det ska frysa till i natt och tidigt i morgon är det nog halka valka för hela slanten. Jag är trött på att sladda omkring på dåligt plogade vägar. Odubbat både på privatbilen och jobbilen. En resa till Thailand skulle inte sitta dumt just nu.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:47 EM | Google

Hjärtinfarkter

Inget händer. Vad ska man säga? Redan 2004 skrev jag en lång drapa om detta med att kvinnor och män särbehandlas, speciellt när det gäller hjärtinfarkter. Den drapan innehöll i sin tur exempel på texter sedan ännu längre tillbaks. Vilket ger vid handen att det inte händer så mycket, eller hur ska det annars tolkas.

Läser i dag att många kvinnor inte upplever den traditionella smärtan över bröst, i armar utan det kan börja med halsont, alternativt värk i käkarna. Hur många allmänläkare går vidare med den lite otydliga diagnosen? Ja, halsont har väl alla lite till mans just nu. Själv har jag det i skrivande stund, men det beror nog mer på att det drar från fönstret. Jag har klagat, men inget händer - fastighetsskötaren är alltid upptagen och har itne tid. Han kommer väl till sommaren, när det inte längre spelar någon roll om det drar nordanvindar via det stängda fönstret.

Men för att återgå till det jag började med. Kvinnor och män får alltså inte alltid samma symtom vid hjärtinfarkt och det är bra att veta för gemene man. Att läkarkåren är insatt i detta hoppas jag verkligen. När ska kvinnor och män få likartad behandling?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:03 EM | Google