« Vänskap | Startsidan | Duktig vovve »

24 juli 2013

Skäms Migrationsverket

I Iran kan snatteri leda till en dödsdom. Bara det är ju absurt. Tänkte på det nu när jag skummade genom tidningen och läste om damen som snattat på grund av att hon inte hade råd att köpa mat, då pensionen inte räckte till.

Den 85-åriga kvinnan ville bjuda sin dotter på något gott – men hade inga pengar. Då stal hon maten i stället. – Jag skäms så, men jag har svårt att få pensionen att räcka till, säger hon till VLT.

Sedan hamnade jag på Debatt-sidan. En kvinna kan dömas till döden i exempelvis Iran och Irak om hon och hennes man inte kommer överens. Det räcker att bara snegla åt en man eller bli kär i fel dito.

Saxat ur min blogg 19 maj 2007:

Hedersmordet på 17-åriga Du’a Khalil Aswad den 7 april är unikt i ett avseende: Det dokumenterades. Minst nio män kastar tegelstenar, vanlig sten och betongblock på flickan i Bashika, nära Mosul, i norra Irak. Hundratals blir vittnen, vissa hejar på. Polisen står bredvid och tittar på – utan att ingripa.

Hur kan ens Migrationsverket komma på tanken att sända en person tillbaka till Iran, om det finns en dödsdom utfärdad över personen? VaFan, stening till döds är fortfarande ett straff i Iran och drabbar då kvinnor som, ofta utan bevis, anklagas för ditt eller datt.

Annica Tiger juli 24, 2013 4:23 EM

Kommentarer

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?