« Blogg 100-deltagarna | Startsidan | Näthat »

28 mars 2014

Sommartid

Snart blir det sommartid. Klockan ska flyttas fram en timme 02:00 30 mars 2014. De snor en timme rakt av :). Klockan 02:00 blir direkt 03:00 om jag fattar saken rätt. Jag brukar alltid ställa om alla klockor kvällen innan. Tänk vilka kostnader det är att ställa om alla klockor i Sverige, nu menar jag inte våra personliga klockor utan alla offentliga klockor och alla klockor på företag osv. Jag tycker sommartid är lite förlegat. Inte ens bönderna har nytta av den skulle jag missttänka.

Sommartid innebär att lokal tid justeras fram 1 timme under en del av året i ett försök att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren. Genom att människor följer klockan vid uppstigning men använder dagsljuset för att bestämma tidpunkten för läggdags får sommartiden människor att stiga upp tidigare och stanna uppe längre i förhållande till den tid då sommartid inte råder.

Vem använder dagsljuset för att bestämma tidpunkten för läggdags nu i moderna tider? Lite kuriosa. De har 5000 klockor att ställa om. Det tar tydligen några dagar. De skulle nog också gilla om detta otyg med sommar- och vintertid försvann.

Annica Tiger mars 28, 2014 5:09 FM

Kommentarer

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?