« Migrationsverket | Startsidan | Bullshit! Fem prickfria år. »

19 april 2014

Inporterade fruar

För att fortsätta på gårdagens tema.

En "importfru" om dagen söker hjälp hos kvinnojouren Isolerade, kränkta och i värsta fall svårt misshandlade – nästan varje dag söker sig en så kallad importfru till någon av landets kvinnojourer. Och mörkertalet antas vara stort.

Jag är inte så mycket för register, men här borde det verkligen finnas ett. Samma man kan importera en ny fru gång efter gång och ingen efterfrågar vad som hänt den föregående. Det ska inte gå att sätta detta i system. Det måste registreras hos Migrationsverket så en karl inte kan ta in fru efter fru, och slänga ut den gamla som då med automatik utvisas då ingen familjeanlnytning längre finnes.

Många av kvinnorna kommer till Sverige med ett tidsbegränsat uppehållstillstånd på grund av så kallad snabb anknytning. Det rör sig om drygt 12 000 kvinnor om året, främst från länder som Thailand och andra delar av Sydostasien men också Ghana, Gambia, Sydamerika, Vitryssland, Ukraina och Ryssland. – I många fall är det en ren marknad där männen efterfrågar egenskaper hos kvinnorna på ett sätt som låter ungefär som om de skulle köpa en bil. Många av männen sätter också i system att skicka tillbaka kvinnor och hämta nya, vilket aldrig registreras på Migrationsverket.

Det som oroar mig mest är en tendens där män väljer kvinnor med barn och där männen senare döms för sexuella övergrepp, som inte av kvinnorna vågar anmäla.

Annica Tiger april 19, 2014 1:54 EM

Kommentarer

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?