« Apparna | Startsidan | Neoehrlichia »

28 april 2014

Lexbase

Lägg ned Justitiekanslern. Vad har den verksamheten för funktion kan man ju undra. Enligt JK finns inget allmänintresse i att driva ett allmänt åtal mot sajten Lexbase. Så det är i samhällets intresse att folk i gemen kan sitta och slå upp vilka som är dömda och bor på deras gata. Tänk om någon upptäcker att en pedofil bor granne? Medborgargarde luktar illa. Folk kan faktiskt efter avtjänad dom åter gå den smala vägen.

JK skriver samtidigt att beslutet att inte inleda förundersökning inte påverkar anmälarnas möjligheter att själva väcka enskilt åtal mot den ansvarige utgivaren för Lexbase. Men vid enskilt åtal riskerar anmälarna att få stå för alla rättegångskostnader själva om inte Lexbase fälls.

Hur många vågar sig på ett enskilt åtal när risken finns att personen får stå för hela kalaset. Just nu tycker jag att hela karusellen med utgivningsbevis som undantar allt fler kränkningar på Internet har skruvats till ordentligt. Det finns inget rättskydd värt namnet för enskilda medborgare på nätet.

Lexbase är up and running igen. Media tycks ha tappat intresset.

Annica Tiger april 28, 2014 4:33 FM

Kommentarer

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?