« Vildsvinen ökar | Startsidan | Vita arkivet »

23 april 2014

Troll och annat otyg

För att spinna vidare på inlägget förut om näthat. Näthat är inget nytt. Nedan tre exempel. Jag skulle kunna ge tusentals exempel sedan 1996, men de lämnar vi därhän. Jag har inte sett Trolljägarna på TV, men troll har funnits i alla tider. Jag bara undrar vad/hur de gjorde innan Internet fanns?

Detta mail fick jag av en helt okänd kille. Det hade nog kunnat skrämma vem som helst. 12/12-98 Tänker på killen (helt okänd för mig) som skickade ett mail till mig med enda texten i body - DU SKA DÖ! Tja, det ska vi alla svarade jag. Men tänk om han hade sänt det till någon kvinna som låg i skilsmässa från sin make och hade det jobbigt, med möjlig hotbild i verkligheten. Hon _hade_ nog tagit mycket illa vid sig?

Det är alltid svårare att vara elak face to face. När man inte den andra i ögonen är det lättare att vara elak. Bristen på kroppsspråk och nyanser på nätet är en orsak till trolltyget tror jag. Brist på förståelse vad sådant kan göra andra illa är en annan orsak.

13/8-01 guiden suger totalt.
stäng av den jävla fag sidan.
tant-jävel.

Vad svarar man på det?

De är rara de små liven.

Tant-jävel satt lixom tonen på det hela och gjorde att resten av eventuellt allvar i kritiken bara försvann i det blå. Det är ganska roligt att min ålder kan reta gallfeber på snorungar, alla kategorier. Jag anar ett allmänt missnöje över deras egna mammor som överföres på mig. Jajävlarihelvete - kärringar över 40 ska fanimej inte komma här och ta plats. Vänd upp och ned på kärringarna och använd dem som sparbössa. Varken mer eller mindre. Sådeså! ;-)

6/5-02 email = ben.dover@xxxxx.org
name = Ben Dover
subject = din hemsida.
url = http://
Du är ju helt sjuk i huvudet, jävla feministkärring. Sådana som du gör ju att man skäms för att Internet finns.

Vad säger man?

Jag bara skrattade när

jag läste mailet ovan.

Jag kan inte ens ta åt mig.

Men det som berört mig mest illa är när de gått på barn och barnshemsidor. Vuxna människor. Vet hut!

Tänker på den lilla tjejen, bara barnet, som med hjälp av sin mamma hade lagt upp sin egen första lilla hemsida strax efter år 2000. Vad stolt den lilla tjejen måste ha varit? Kan se mig henne framför mig. Kan även se henne framför mig dagen efter när någon dj*vla idiot hade lagt in ett elakt, minst sagt, inlägg i den nya gästboken. Varför? Personen måste ju ha sett att det var ett barns hemsida? Varför gör man sådana saker? Vad driver folk? Tron att man är anonym bakom tangentbordet? Att det är lättare att säga/göra saker när man inte se

Annica Tiger april 23, 2014 5:53 FM

Kommentarer

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?