« maj 21, 2014 | Startsidan | maj 23, 2014 »

22 maj 2014

Oetisk forskning

Jag har skrivit i Mitt Vita Arkiv att jag inte vill bli obducerad eller kremerad. Vad som händer har ju jag noll koll på men det enda jag kan hoppas på är att min önskan respekteras. Ibland obducerar de ändå, exempelvis om man dör under oklara omständigheter.

Utan att föräldrar vetat om det har norska läkare har tagit ur hjärnan och hjärtan på över 700 döda barn och använt dem till forskning. Allting har pågått i största hemlighet i över 30 år – och de döda barnens organ har förvarats i slutna rum med hemlig nyckel. Barnen är mellan 0-3 år gamla. Efter deras död har norska rättsmedicinska experter tagit ur hjärnan och hjärtan utan att föräldrarna vetat om någonting. De har även tagit ur andra organ för att kunna forska på dem med.

Det är väl okey att det forskas om exempelvis plötslig spädbarnsdöd. Men att göra det i smyg är fel. Föräldrarna borde ha tillfrågats. Det är en fråga om respekt för liv och död, både för de anhöriga och de som dött.

Forskarna har tagit ur hjärnan och hjärtat på de döda barnen. Sedan, för att få kropparna att se naturliga ut, har de sprutat in silikon i barnens kranium. Allt för att föräldrarna inte ska misstänka något när de ser kropparna. Många barn har alltså begravts utan en hjärna och ett hjärta – helt utan föräldrarnas vetskap.

Bedrägeri. Finner inget annat ord.

Annica Tiger 5:47 FM | Kommentarer (0) | Google