Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till slutet av månaden! ---->

15/6-02

Jag tycker att straffen för rattfylla ska jämställas med mord eller mordförsök. Då kanske folk drog sig för att köra i fyllan och villan. För mord och mordförsök är vad det handlar om, även om det kanske inte finns uppsåt. Alla torde veta – när de är nyktra – att köra bil berusad kan leda till att man krockar med andra bilar och/eller kör på någon, vilket i sin tur kan leda till att ANDRA skadas eller dör. Den som inte vet eller ens förstår detta borde inte ens inneha ett körkort.

Skrattade gott åt denna kommentar jag fick igår.
Ur din dagbok den 14/6/02
"Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer."
Siri, 6 år
***********
Motsatsen måste då vara:
Män består av en k*k och tänker inte alls :)


Nu har vi fått regn så att alla borde vara mer än nöjda.

Den som bekämpar monster bör se upp
så att inte också han blir ett monster.
Nietzsche

14/6-02

Jag får ibland de underligaste mail. Kontaktmail, typ viril man söker..... Jag tror jag har kommit på varför. En sökning på kontakt leder till en av sidorna på Kvinnor på nätet. Nå, då har man kontaktproblem :). Ja – inte jag utan de män som tror att den sidan leder till en kontakt av DET slaget.

Jag är inne i en bokslukarperiod. B. likaså – det verkar vara smittsamt :). Jag var och handlade i går och förnyade även bokförrådet. Jag köpte Marklunds senaste, några Holt:are, Singel i Sumpan, Mitt förbjudna ansikte (om en ung kvinnas liv under talibanregimen) samt annat smått och gott. Jag köpte även Mark Levengood och Unni Lindell – Gamla tanter lägger inte ägg från Piratförlaget. Jag misstänker starkt att den kommer att bidra med en hel del citat närmsta tiden :). Jag väntar med iver på Mankells senaste, där dottern ska ta över Wallanders roll. Datorn står där så ensam och övergiven. Jag bara hämtar mailen ett par gånger om dagen. Det blir antagligen likadant i år som förra sommaren. Datorn kommer att samla damm.

Jag vet nu att det finns flera som hängt med från början (eller nästan). Dessa killar (eller rättare sagt män) ska ha en tapperhetsmedalj. En virtuell *kram* får ni hur som haver av mig. Jag kan ju inte åsamka er den förlusten att inte få läsa mina rader under tiden ni äter morgongröten :). Även om jag tar lite *data-semester* i sommar kommer jag nog uppdatera som vanligt, lika mycket för min egen skull. Skrivandet är en vana. En vana som jag själv antagligen skulle sakna.

Jag motade Olle i grind genom kalklippningen av Nalles ändalykt. Han må förlåta mig för det. Det ser inte vackert ut. Men nu har såren torkat och börjat läka. Flugorna är inte längre intresserade. Nalle besväras inte längre. Tack och lov.

Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
Siri, 6 år
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

13/6-02

Vilken rysare!
Vilken match!
Jag satt som klistrad framför burken, likt resten av Sveriges befolkning. Jag som egentligen inte gillar fotboll. Jag har aldrig tidigare sett en hel match. 1-1 mot Argentina är inte illa pinkat av en svensk dalahäst. Argentina som så självsäkert trodde på vinst. Så kan det gå när inte haspen är på.

I augusti firar jag femårs-jubileum när det gäller att skriva dagbok på nätet. Finns det någon som följt med hela tiden? Jag vet att en del däremot har läst bakifrån och framåt, på så sätt kanske man ändå kan säga att de följt med hela tiden. Det har runnit mycket vatten under broarna. Jag tycker själv att det märks i det jag skriver. Jag är inte så på hugget som jag var förut. Det saknas stundtals bett och klös i texterna. Jag orkar inte engagera mig lika mycket? Jag kanske börjar bli lite blasé? Allt är redan skrivet? Allt är redan sagt? Jag kanske inte har något att säga? Jag kanske aldrig har haft det?

Varför jagar män kvinnor som de inte
har någon avsikt att gifta sig med?
Av samma skäl som en hund jagar en bil
den inte har för avsikt att köra.

12/6-02

Morbid? Jag? Inte alls......
Jag ska inte skriva om fluglarver eller maskar idag :).
Idag ska jag dansa *regndans*.

Syns du inte, så finns du inte....
En del finns nog inte ändå....på riktigt :).

När vet man att en man ska yttra något vettigt?
När han börjar med - Min fru säger ...

11/6-02

Jag fick ett tips via mail. Det vill jag dela med mig. Många använder Outlook vad jag kan förstå. Alla har inte virusskydd, annars skulle inte virus spridas som en löpeld. Ett tips till dem som snålar in på skydd – i dessa virustider – är att skapa en ny kontakt i adressboken. Som namn ange vad som helst – förslagsvis 000 – och skriv inte in någon e-mailadress. Om ett virusprogram sedan försöker att skicka mail till alla dina kontakter i adressboken visas ett felmeddelande om att mailet till 000 inte kan skickas. Otestat. Bör funka. Dock är det inget heltäckande skydd. Skaffa ett bra antivirusprogram. En investering väl värd pengarna.Kräsmagade kan sluta läsa här!Skyll dig själv, du är förvarnad.Nalle har käkat gräs någon vecka, haft lite diarré och kräkts ibland. Men det behöver inte alltid betyda något. Men.... i lördags morse såg jag att Nalle försökte komma åt sin egen bak. Jag lyfte på svansen och till min förvåning rörde det på sig där bak. Det var små gulvitljusgröna maskar från några millimeter till nåra centimeter som ålade sig ut från ändtarmsöppningen. Det var inte fluglarver, de är inte lika rörliga och ser ut på ett annat sätt. Jag har aldrig varit med om något dylikt. Jag ringde Ultuna och veterinären där trodde att det var spolmask. Men den brukar ju vara större, längre. Jag vet inte. Hur som haver. Jag ilade iväg till apoteket och köpte Axilur vet. Nu har de käkat varsin tredagarskur. Nalle har inga synliga maskar i bak. Men Nalle har – mycket tack vare denna värme – fått sår i akterpartiet (från svansroten ned till pungen), antagligen för att han försökt klia sig blodig i bak. Jag tillbringade gårdagens förmiddag med att kalklippa honom i ändalykten. Samtidigt fick jag ta bort c.a 20-30 "fluglarvsbon" samt några levande fluglarver. Flugorna är snabba på att försöka lägga ägg i en päls där det är fuktigt och – som här – lite blodigt och *gojsigt*. Vad får man inte stå ut som hundägare ibland :/. Kräsmagad får man definitivt inte vara. Nu hoppas jag att det torkar upp och läker. Stackars lilla Nalle......

Den som aldrig går vilse
finner inga nya stigar.

10/6-02

Det har varit mycket snack om nakenbilder i Kommentera-boken :). Bara därför lade jag in lite nya bilder under Dagens Bild. De små liven gjorde entré i stora vida världen igår. Premiären förevigades. Det kan vara kul att ha kvar. De är så små, så pyttepyttesmå – likt gula dunbollar. Hönsmamman är duktig och håller ordning på dem. Annars? Värmen börjar bli lite jobbig. Nu vill jag ha regn.

Alla människor är ensamma.
En del har bara så mycket folk omkring sig
så de aldrig hinner märka det.
Bo Balderson

9/6-02

Var fyllan värd detta?
Ett litet barn vars liv ändades?
Så meningslöst. Så grymt.
Jag kan bara ana hur den lilla pojkens
familj känner sig i detta nu.
Finns det verkligen en Gud?


8/6-02

Rätt eller fel?
Hur som haver, jag skrattade gott eller rättare sagt rått. Det tog några minuter att ladda ned via modem, men det var det värt.

Kors i taket!
Jag *kryssar* för fullt. Det blev två kycklingar. Hönan ruvade fram dem, mot alla odds. Det är första gången vi har kycklingar á la naturelle här på gården. Det kliar i fingrarna. Jag vill ta in dem och ge dem mat och vatten. Jag är ju så van att göra det. Äggkläckningsmaskinen kläcker ju bara ägg :). Men vi ska låta hönan sköta det hela, som naturen tänkt. Blir det något, så blir det något.

En mans hela självkänsla kan raseras
med tre små ord. Är den inne?

7/6-02

Nu får även de personer som har sex på lite annorlunda sätt än vad Alf Svensson föreskriver rätt att prövas som adoptionsföräldrar. Inte en dag för tidigt. Jag förstår inte den diskriminering som finns mot människor med annan sexuell läggning. Ett barn bryr sig inte. Ett barn behöver kärlek, trygghet, värme, omtanke, stabilitet, lugn och ro, samt god omvårdnad. Kan de behoven tillgodoses ser jag inga hinder för adoption, vem det än månde vara som ansöker om det. Det finns barn i vanliga mamma/pappa-familjer som far illa. En sådan familjebildning är definitivt ingen garanti för att barnen inte far illa. Det lär gudarna veta.

Look alike!
Jämför http://hem.passagen.se/atiger/faestingar.html med sidan på http://www.geocities.com/Athens/Troy/4107/fasting.html. Känns texten igen? Jag fick tips via mail om denna sida. Dock tror jag den är ganska gammal, mailadressen funkar inte längre. Men det är till att ha is i magen och hänga ut min text och påstå att det är ens eget skolarbete :))). Jag hoppas lärarna har så pass mycket kunskap om hur man söker på Internet för att kunna avslöja sådana här bluffar. Om inte – då är det bara att beklaga.

Dumheten är den egendomligaste av alla sjukdomar.
Den sjuke lider aldrig av den.
Det är de andra som lider svårt.
Paul-Henri Spaak

6/6-02

Jag är kanske lyckligt lottad :)? På de hemsidor där jag hängs ut av två medlemmar i nätgruppen FRIS anklagas jag BARA för att syssla med dataintrång, andra kriminella aktiviteter och annat smått och gott. Det jag tänker på är en annan tjej som även hon har drabbats av det nya fenomenet på Internet, uthäng i hämndsyfte. Gör man en sökning på hennes namn (vilket är ett icke-Svensson dito) får man upp några träffar. Jag kan säga så här – det är inte hennes sidor som visas. Hon florerar med nakenbilder, tagna av sitt ex. Han har även lagt upp skilsmässodomar och annat smått och gott. Här spelar det knappast någon roll huruvida folk tror på vad killen skriver eller inte, hon far illa av det ändå. Tänk! Bara vetskapen om att folk sitter och glor på nakenbilder av dig. Nå, detta kommer aldrig att hända mig, som tur är. Det finns inga nakenbilder att lägga upp. Sorry! Jag fattar bara inte hur sjutton man är funtad när man gör en sådan sak. Lite sjukt är det. Eller?

Tänk på det om du gör slut med ditt ex. Kolla mycket noga att inga bilder – som du inte vill kännas vid senare – finns kvar i exets ägo. Det händer aldrig mig kanske du säger. Vem vet? Du vet inte. Jag har sett flera sådana här uthängssidor. Jag minns så väl Lunde-killen som hängde ut sitt ex. Det var några år sedan nu. Men redan då reagerade jag på det. Jag är nog lite mer blasé nu. Jag har sett många andra sidor sedan dess. Det värsta är att svenska myndigheter inte tycks bry sig särskilt mycket. Det är ju Internet. Det fria, laglösa nätet. Det får självsaneras kanske makthavarna tycker, likt pressen har gjort under ett antal hundra år. Jag tror inte på det. Det lär bara bli värre.

VM har fått sitt eget lilla virus.

De flesta män som talar illa om kvinnorna
talar illa om en bestämd kvinna.
Remý de Gourmont

5/6-02

Den ena handen vet inte vad den andra gör?
Snacka om dubbelmoral. Det där att omsätta teorin i praktiken är tydligen inte helt lätt. Nej, det lär dröja länge innan vi är jämställda på det planet. Aftonbladet gjorde en fadäs i går morse. De hade en bild i anslutning till en artikel. En bild på en kvinna, maskerad så att hon var oigenkännlig. Men......de hade döpt bilden med kvinnans förnamn, vilket gjorde att vem som helst hur som haver fick reda på vilken kvinna som åsyftades. IQ Fiskmås. Inte roligt för henne, än mindre roligt för Aftonbladet. Även om bilden togs bort illa kvickt så hann den nog gå ett par varv på diverse mailinglistor.

När jag var på resande fot häromdagen råkade jag på en person jag ogillar. Hemskt mycket, på grund av både randiga och rutiga skäl. Min basala reaktion att dänga handväskan i huvudet på honom borde jag ha följt. Definitivt! Tänk vilka rubriker det skulle ha blivit ;-/. Men – nejdå – väluppfostrade Annica ignorerade honom totalt. Noterade och iakttog. Smålog för mig själv. Rest in peace! Love, peace and understandig.

Hörde du talas om kvinnan som äntligen förstod sig på män.
Hon dog av skratt innan hon hann berätta det för någon.

4/6-02

Puhhh! Vilken värme!
I går var jag inne på Hubben. Det var en intressant paneldebatt om Bodils hemsida i synnerhet och om PUL i allmänhet. Bodils fall börjar anta orimliga proportioner anser jag. Ingen kände sig kränkt av vad hon skrev. Ingen anmälde henne. Ändå ska hon anses ha utfört en kränkande handling i och med att hon publicerade hemsidan. Allt bara för att hon ville fritvå sig likt Carl Bildt som oxå anmälde sin egen hemsida för brott mot Pul. Debatten var intressant. Hans-Olof Lindblom, dataråd vid Datainspektionen, uppgav att om Bodils hemsida hade anmälts av någon av dem som namngavs på sidan hade Datainspektionen antagligen inte fällt sidan. Nu var det en åklagare som inkom med en fråga, därav denna handläggning. Det framgick att Datainspektionen lägger större vikt på sådana förfrågningar än om privatpersoner kontaktar dem när de blivit kränkta på nätet. Fast i sin egen tidning så ger Datainspektionen en helt annan bild. Ett tips kan då vara till andra som upplever sig kränkta på nätet – anmäl inte till Datainspektionen utan gör en polisanmälan till polisen för brott mot PUL. Jag själv gjorde felet att först gå via Datainspektionen, tyvärr – vilket sedan innebar att åklagaren inte behövde inkomma med en förfrågan, lite Moment 22.

Jag tycker att det är viktigt med yttrandefrihet, men inte till vilket pris som helst. Det som är tillåtet att publicera i tryckt form ska även vara tillåtet att publicera på nätet, såvida det inte strider mot upphovsrättslagar eller annan lagstiftning. Medierna måste likställas på denna punkt. Men den personliga integriteten måste det värnas om – jämför med pressens etiska regler och tillsynsorgan – även på Internet. Förtal är inte tillåtet i en tidning, men på webben verkar det vara helt okey. Det som skrivs under en journalistisk "täckmantel" på webben bör likställas med det som skrivs i tryckt form. Skrota Datainspektionen :). Ja, lite skämtsamt, men lite allvar lägger jag bakom det påståendet. Låt Datainspektionens jurister och dataråd fnula med frågor om dataregister, företagens hantering av data och annat, det de vill hålla på med. Inrätta en Internetombudsman (jämför med Pressombudsmannen) som kan hantera vanliga privatpersoners anmälningar när de upplever sig kränkta på nätet, samt anpassa lagstiftningen till detta nya media.

Jag skrev – innan debatten – en lång harang om vad jag anser om Datainspektionen och PUL. De flesta vet nog min åsikt om den saken vad det anbelagar. En något kortad variant finns på www.pul.nu.

Den förståndigaste ger efter.
Med proklamerandet av den maximen har vi strängt taget
för all framtid säkerställt enfaldens och illviljans triumf.
Arnold Ljungdahl

3/6-02

Underbart väder!
Men nu behövs lite regn!
Tänk att man aldrig är nöjd :).
1-1, Sverige-England. Inte illa pinkat, definitivt bättre än en förlust. Nej, jag har inga planer på att följa VM i TV under de närmaste veckorna. Men en och annan match – där Sverige deltar – kanske jag kikar på. I alla fall.

Akta er för att trampa en verklig dumbom på tårna,
hans liktornar läks aldrig.
Paul Gauguin

2/6-02

Ha en underbar söndag!
*kram* Annica

Hatet är ett aktivt missnöje,
avundsjukan ett passivt,
därför bör man inte bli förvånad
när avundsjukan så snabbt övergår i hat.
Johann Wolfgang von Goethe

1/6-02

Vi har mobbningsproblem på gården!
En av tupparna är det riktigt synd om. Han blir mobbad av den andra tuppen å det grövsta. Hur säger man åt en tupp att sluta med dylikt? Han får inte gå för nära den andra tuppens hönor – det vill säga ALLA hönor eftersom den äldsta tuppen har lagt beslag på dem allihop. Han får hålla sig till den del av hönsgården där de andra inte är för tillfället. Han ser så ledsen ut när han spankulerar för sig själv. Ja, jag vet att jag lägger in mänskliga värderingar på detta. Men sån är jag..... Jag såg på TV häromkvällen när det var ett reportage från Korea som behandlade deras horribla hantering av hundar och katter, inför avlivningen och slakten. Hundarna bankas ofta ihjäl då det anses ge mörare kött. Katterna (även hundar) kokas levande. Jag hade velat ta hem alla hundar jag såg, som satt i dessa trånga burar och såg så ledsna ut. Även djur har känslor. Djur bör behandlas med respekt, även om de är avsedda för slakt.

Grattis Eva!
En nyligen (i går) CCNA-certified dam. Jag är djupt imponerad!


Tillslutet av månaden! ---->

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1