Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till resten av månaden! ---->

15/3-02

Häromeftermiddagen käkade Marina och jag middag, ett kort möte innan jag skulle vidare till onsdagskursen. En timme gick alldeles för fort. Jag hade gärna suttit två timmar till. Vi åt på den restaurang där min bror jobbade som kock, några år. Jag frågade den åldrande servitrisen om hon mindes honom. Jo, det gjorde hon, när hon väl hade förstått vem jag menade. Hans kompis verkade jobba kvar (men inte just då), så jag lämnade en hälsningsfras på en liten papperslapp. Visitkort? Vad är det? På något underligt sätt värmde det inombords å hans vägnar att hon fortfarande mindes Tommy samt hennes kommentar om att han hade varit en mycket duktig kock. Han var en extraordinär kock. Det hade han ärvt av min farmor. Jag har dock inte ärvt någon eller några av dessa gener. Jag har fortfarande dåligt samvete att jag tog avstånd från honom de sista åren, innan han dog. Det var ren självbevarelsedrift. Jag orkade inte. Jag hade nog av mitt eget. Tyckte jag. Det går inte att göra ogjort. Men däremot kan jag och kanske andra dra lärdom av det.

Sol ute. Sol inne. Sol i sinne. Vilket underbart väder! En försmak av det som snart ska komma. Det känns nästan, nästan, nästan, nästan; nääääästan som vår.

Hummar lite. Tittar mig runt. Jag är närmare 55 än 37. Denna läsning var inte upplyftande.

I teorin kan män och kvinnor förstå varandra.
I teorin kan man även fånga ål med lasso.
saxat från en mailinglista [TM]

14/3-02

Nej! Jag har _inte_ rymt med Kurt! ;-)

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse

13/3-02

Lite tjurig är jag allt på hur ägarbytet på webhotellet har sköts. Jag skulle nog vara bra mer tjurig om jag betalade dyra sekiner för platsen. Nu gör jag inte det. Men jag tycker att de har skött det hela urdåligt. Bra start för de nya ägarna. NOT! Men å andra sidan. Det kanske är dags att lägga av med dagboken? Det går ju bra utan mina uppdateringar :).

Kvinnodagen den 8:e mars kom och gick.
Vad har hänt på jämställdhetsfronten?
Något måste det ju vara eftersom kvinnodagen passerade så obemärkt förbi? Eller? Att kvinnor i utvecklingsländerna inte har det ok på den fronten, det vet vi sedan länge. Vi här i Sverige ska och bör gå i bräschen, enligt min mening. Låt oss då kika! Jag personligen tror inte att det är så mycket att yvas över. Exemplen nedan är delvis saxade från Aftonbladet sid 10 och 11 den 8:e mars.
Löner
För tio år sedan nådde kvinnorna upp till 84% av männens löner. Visst måste det ha ökat nu? Nopp! År 2000 ger vid handen att löneglappet har ökat. Kvinnornas lön är 82% av männens.
Pensioner
Vi fick ett nytt pensionssystem 1999. Förhoppningsvis ska det utjämna de skillnader som föreligger mellan män och kvinnors pensioner. Nopp! Systemet konserverar fortfarande de skillnader som finns i arbetslivet. Visst får den förälder som är hemma med barn extra pensionsrätt de första fyra åren. Men det räcker inte.
Dubbelarbete/Stress
1992 var cirka hälften av de långtidssjukskrivna kvinnor - 97590. Hjärtinfarkterna minskar hos männen men ökar hos kvinnorna. Men det har väl blivit bättre nu? Nopp! Nu fram till dags dato har långtidssjukskrivningarna hos kvinnor ökat; nästan dubbelt så många kvinnor som män - 226564.
Chefer
1991 var 2,6 procent av börsbolagens styrelse kvinnor. Här har det blivit lite bättre. Idag finns det något fler. Men på den totala arbetsmarknaden är bara 23 procent av cheferna kvinnor. Så det är en bit kvar att vandra här. Men Rom byggdes inte på en dag. Fast det uttrycket har man hört i attans många år :) nu. Hur många till?
Halvtidsfällan
Här måste det väl ha hänt massor? Det har ju till och med lagstadgats om detta. Nopp! Fortfarande jobbar ungefär lika många kvinnor deltid.
Pappaledighet
Med tanke på att männen vill ta allt mer ansvar när det gäller gemensam vårdnad så måste det väl ha hänt massor här? Nopp! Antal män som tar ut sin pappaledighet har ökat marginellt. Fortfarande drar kvinnan tyngsta lasset här, både när det gäller att sköta barn samt att trappa ned i karriär för att vara föräldraledig.
Riksdag och regering
Här går det åt rätt håll. Det har ökat från 33,5% till 44%. Men det har stått stilla i många år. Det är en bit kvar till hälften damernas.
Kvinnovåld
Varför heter det kvinnovåld? Mäns våld mot kvinnor - kvinnovåld? Det har kanhända uppmärksammats mer - av media - men ingen tendens tycks skönjas att det minskar. Tvärtom kanske? Då har jag Fadime i tankarna. Jag har alla dessa artiklar på näthinnan som passerat och gått. Den ena historien värre än den andra. Det är så att jag - och jag är säkert inte ensam om detta - nästan känner mig mätt. Jag orkar inte reagera. Jag värjer mig nästan. Hur ska då andra reagera? Intressant vore med lite återkoppling i just detta. Är det bara jag som känner så här?

Kul annons!

12/3-02

Det blev ett längre avbrott på webhotellet än planerat. Shit happens! Ompekningar! Strul! Uppdaterad sida syns ej! Det går ej att logga in via ftp från vissa IP-nummer. Ett Malmö-itiskt dataföretag ligger på min plats? Vadandetta? Inför tekniken står vi alla handfalla, stundtals. Det är lite enerverande och framförallt frusterande att inte kunna påverka. Det är ett under i sig att alla nollor och ettor kommer fram dit de ska :). Tänk om någon skulle ha försökt förklara för en 1800-tals människa hur Internet, http, mail och ftp fungerar? Hade någon trott på det? Frågan är vad vi skulle behöva ha förklarat för oss? Företeelser som kommer att vara vardagliga om 100 år.

Varför snarkar män när dom sover?
För att pungkulorna ramlar ner
och täpper till rövhålet,
någonstans måste det ju komma ut.
;-) - en trolig förklaringsmodell?

11/3-02

Carina - min kära dotter - är gravid. Grattis! Jag håller alla tummar, fingar och fötter och hoppas att det kommer att gå bra.

Kursen var bra. Lärorik. Quark Xpress är ett riktigt roligt program att arbeta i. Det är lite som att göra hemsidor men resultatet blir tidningssidor istället.

Jag hade glömt bort att mitt webhotell hade ett planerat storarbete gågna helg. Nackdelen var att de stängde ftp-möjligheten hela helgen. Tur i oturen var jag inte tvungen att logga in för att ta bort inlägg eller ändra något. Tänk om någon hade gjort ett liknande inlägg som häromdagen och jag inte hade varit förmögen att ta bort det?

Mailen har funkat som vanligt. Får du ett mail med subject som liknande:
Subject: Internet Security Update
och med en avsändare som till synes är från Microsoft Corporation Security Center; släng det bums i papperskorgen. Utan att klicka på medföljande fil q216309.exe. Jag misstänker att många tar detta mail på allvar. Det ser ju ut som det kommer från Microsoft och dess innehåll verkar autentiskt. Lite halvtekniskt fikonspråk. Säkerhetsvarningar. En länk. Microsofts namn. Jag kan bara ana hur många som antagligen redan har klickat på den bifogade filen världen runt i tron att mailet verkligen kommer från Microsoft. Men kikar man i dess header så ser man att det inte kommer från sagda företag. Det är ett virus. Den medföljande filen sabbar ditt operativssystem och inte som det står i mailet; säkrar det. Tyvärr verkar inte mitt antivirusprogramm reagera för detta. Men jag förstod - med lite sunt förnuft - vad det handlade om. Jag såg även att en av kvällsdrakarna hade en liten notis om detta igår. IDG skriver om detta oxå! Så! Take care!

Hur undviker man att ens kille läser sin privata e-mail?
Döp om mappen till Installationsmanualer.

9-10/3-02

På kurs med Kurt!
Ha en underbar helg!
Må solen skina både inne och ute.
*kram* Annica


8/3-02

Tänk om du fick ett brev i brevlådan med avsändare Drömelvan Aftonbladet. Vad skulle du göra? Slänga det? Öppna det? Antagligen skulle du öppna det eftersom avsändaren klingar någorlunda bekant. I kuvertet finns en liten manick som du uppmanas att klicka på. Jag misstänker att du skulle göra det. Vem misstänker att en känd avsändares brev innehåller elaka saker? När du sedermera klickar på manicken börjar proppskåpet leva ett eget liv. Tjofräs! Hela ditt elnät i hemmet kollapsar. Det blir dyrt att anlita en elektriker för att återställa det i samma skick som innan. Vad skulle du göra? Ringa ett ilsket samtal till Aftonbladet? Kontakta polisen? Antagligen bäggedera. Polisen skulle i alla fall ta detta på fullaste allvar. Det kan jag sätta en tia på. Det hände ju lixom IRL (i verkliga livet), alltså är det påtagligt och går att utreda. Att sända brev i andras namn är inte lagligt. Att förstöra hela ditt elnät skulle kunna klassas som sabotage. Aftonbladet skulle oxå säkerligen vilja ha ett finger med i spelet för att jaga fram vem som missbrukar deras goda rykte. Nu överför vi det till Internet. Det däringa Interrrnett - där allt kan hända och så gör. Men det är inte på riktigt verkar det som. Jag fick ett mail från Aftonbladet.

Subject: A very new game
Date: Sun, 03 Mar 2002 20:02:56 +0300
From: dromelvan <dromelvan@dromelvan.aftonbladet.se>
To: atiger@swipnet.se

This is a special new game
This game is my first work.
You're the first player.
I expect you would enjoy it.


I mailet fanns ett virus (en mask) inkluderat, W32.Klez.E@mm. Ett farligt sådant. Det aktiveras den sjätte varje månad och förstör rejält i din dator. Det skriver över de flesta filer och förstör dem. Stackars satar som råkar ut för detta virus. Det kan bli dyrt, både i pengar och erfarenhet. Nu klickade jag inte på bifogade fil. Jag klickar aldrig på okända bifogade filer. Mitt antivirus-program notifierade mig också dessutom innan det ens hann laddas ned. Men jag blev nyfiken eftersom det var adresserat från Aftonbladet. Jag gick in och kikade i mailets header. Det var bara en fejk. Någon från Telia hade mailat via en rysk server och fejkat avsändaren. Received: from t4o32p6.telia.com ([194.236.208.186] helo=Gzvolaga) by mx9.mail.ru with smtp (Exim 3.14 #1) id 16hZNv-000Ka5-00 for atiger@swipnet.se; Sun, 03 Mar 2002 20:02:56 +0300 Frågan är! Hur många andra drabbades? Eller var det bara lilla jag? Det kan vara en intressant nöt för Telia abuse att reda ut. Om de nu ids. Aftonbladet i sin tur verkade inte bry sig nämnvärt. Jag mailade dem pronto. Konstigt i sig tycker jag. Men så är det på Internet. Det är precis som om den vanliga lagstiftningen är ur spel. Det minner mig om en annan sak :).

Jag bestämde mig för att göra en polisanmälan på det inlägg jag skrev om häromdagen. Jag skrev ut inlägget. Bifogade IP-nummer och referens till Telia Abuse. Jag tågade ned till Kungsängens polisstation. Jag var väl förberedd på scenariot som skulle utspela sig där. Internet och poliser är ingen bra kombination. Än! En gammal, rar farbror polis tog emot mig. Han tog min lilla papperslapp. Han läste och begrundade. Han förstod nog inte ens hur en gästbok eller anslagstavla fungerar. Det kunde jag tydligt förstå. Han ställde de vanliga frågorna, nam och adress. När det skedde och vart. Sedan kom vi till brottsrubriceringen :). Men vad ska jag skriva frågade han? Lite uppgivet. Han tog en paus och gick och snöt sig. Jag tog på mig min pedagogiska hatt och drog en lång drapa som ovan med proppskåpet och elnätet, fast modifierad inför denna situation. Jag har förstått att man måste applicera det IRL för att få en förståelse för vad som egentligen avses. Jag frågade honom hur det skulle betecknas IRL om någon kom fram till honom, klappade honom lite lätt på axeln och bad honom ta livet av sig samt hävde ur sig massor av andra otidigheter. Han sken upp - ofredande! Ja, svarade jag. Skriv det! Han tvekade och menade på att det går ju inte att jämföra, Internet och IRL. Inte, svarade jag. Slut på diskussionen. Vi får väl se vad det blir av det hela :). När han har tolkat sin egen lilla papperslapp.

Att inse att man är okunnig är
ett bra steg mot kunskap.
Benjamin Disraeli

7/3-02

Tiden räcker inte till.
Men tiden står inte still.
Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Det snabbaste sättet för en förälder
att tilldra sig uppmärksamhet är
att sätta sig ned och se ut att ha det bekvämt.
Lane Olinghouse

6/3-02

Israel och Palestina. Vedergällning. Vedergällning för vedergällningen. Vedergällning för vedergällningens vedergällande.....det känns lite som ett sandlådekrig. Pang...du är död. Pang...du är oxå död. Ni är döda. Vi är döda. Alla är döda. Gud vare med oss. Vilken Gud? Israels eller Palestinas? När ska folk i regionen få lugn och ro? Fred! Försoning kanske är att hoppas på för mycket. Denna konflikt är en oroshärd som berör oss mer än vad vi tror. Jag följer utvecklingen med oroat sinne.

Saxat ur DN.
Ökat våld trots besöksförbud
Allt fler män hotar, trakasserar och förföljer kvinnor trots att de av domstol förbjudits att över huvud taget besöka dem. För samtidigt som antalet besöksförbud ökar kraftigt, med 800 fall på tre år, ökar också överträdelserna mot förbudet.
...
Lennart Gabrielsson vill införa en omvänd kommunarrest gentemot dem som överträder besöksförbud. De ska inte få vistas i den kommun som partnern bor och arbetar i.


Jag är inte så insatt i turerna runt detta nya förslag. Men vad jag har hört är många kvinnor, de som drabbats, inte riktigt nöjda med förslaget som det är utformat nu. Jag har mina misstankar om att myndigheter och utredare inte heller lyssnar på dem, såsom de borde. Kruxet är att förövaren med automatik får reda på i vilken kommun offret bor eftersom han måste meddelas i vilken kommun han inte får vistas i (jag skriver han då det oftast rör sig om en manlig person). Lätt som en plätt att luska ut resten då med andra ord. Uppfinningsrikedomen är stor, om bara viljan finns. Tänk att veta att den som förföljer dig och hotar dig får veta i vilken kommun du bor. Vilken osäkerhetskänsla det måste innebära. Sverige är inte stort och lär bli allt "mindre" nu, ur offrets perspektiv. Varför inte låta förövaren få "husarrest i sin egen kommun" istället utan att därmed avslöja några detaljer om vart kvinnan bor. Nej, förövarens integritet ska inte kränkas. Men att offrets integritet ständigt kränks, gång på gång, verkar inte göra så mycket. Det är ju ofta _bara_ en kvinna det rör sig om. Eller? Alla är överens om att något behöver göras. Men vad? Hur många kvinnor ska offras?

BTW - Jag ska döda dig!
Jag vill att du tar livet av dig!
Fraser som ej går att göras osagda.

Det är betydligt roligare att få sådana här mail som nedan. Tur att de dominerar. Med tanke på det som skrevs i gästboken häromdagen. Damen i fråga är 61 år. Ingen ålder alls att tala om. Jag kan berätta att sidan som jag besökte var mycket snygg! Sådant gläder mig. Att lilla jag på något sätt har bidragit till dess tillkomst är bara kul.
Hej Annica!
Jag glider runt här hos dej och tankar ner en ny laddning råg i ryggen. Det var du som inspirerade mej att själv försöka koda en enkel sida när jag för knappt ett år sedan blev uppkopplad för första gången - och nu är jag fast! Såklart!! ..... och ofta blir jag häcklad för att jag skiver koden i det enklaste skriv text programmet - men jag vill ju det för att jag tycker det är så kul - och för att jag är en gammal envis webkärring som tror att det sättet att koda ger maximal hjärngympa och det är den jag tackar dej för här och nu. Tack, tack!

Du må vara så kysk som is,
så ren som snö - du skall
ändock icke undgå förtal.
William Shakespeare

5/3-02

Tomt!
Tungt!
Det känns tomt och tungt inombords.
Jag är stoisk. Jag är stursk. Men visst, innerst inne, så blir jag lika illa till mods av sådana inlägg som jag skrev om igår, som de flesta andra skulle bli antar jag. Jag är ingen robot. Jag är en människa. Som du. Som alla andra. En människa som har lika lätt att bli sårad som alla andra över personangrepp, förtal och påhopp. Konstigt vore det ju annars. Jag finner det inte heller speciellt kul att felaktigt bli utpekad som en kriminell individ, se anteckningarna den 27/2-02. Jag vet och de flesta andra vet att det de skriver är inte sant. Men varför fortsätter de? Det är svårt att värja sig för ett hat man inte förstår anledningen till. Det som håller mig uppe och vid gott mod trots allt är min vetskap om att sanningen kommer alltid fram, förr eller senare. Jag borde vara glad idag. Jag fick ett besked igår som i alla fall inte var direkt negativt. Kanske är det en vindkantring på gång?

Utan kvinnans sällskap skulle blommorna
och månen vara till ingen nytta.
Lin Yutang

4/3-02

Jag skrev om stalkers häromdagen.
Det är väl ungefär samma typ av människor som TV-kocken råkat ut för. Vad är det som driver dessa människor? Finns det någon speciell gen som felas alternativt är skadad eller är det något fel i deras mitokondrier? Skämt åsido! Jag tror inte att hon tycker det är kul. Vem skulle göra det?

webb design mums kaka! - apkuk 03:39:23 03/03/02 213.65.121.2 (1)
ursäkta du e knappast någon briljant webdesigner annica. jag måste faktiskt påstå att du rent av e kass. scripta hit o scripta dit det tillhör fan början mitten av 90 talet du e förlegad gammeltacka. hört talas om macromedias olika program? ne trodde inte det,! tjockis. min lille bror e 14 han skulle kunna ha gråstarr och ett halvt finger och göra bättre hemsidor än dig slappstjärt! men seriöst anki panki sluta med kvinno tjosanet ska man propagera för jämnställdehet ska man bara leva som man lära o ej bedriva hämd och hetsjakt på män som besitter chefspositioner, fetto! Det jag vill komma fram till är att jag tycker du är en sån slyna så att jag börjar gråta! snälla jag ber dej ta livet av dej! SUGGA! fifan asså! du e patetisk! äckel kossa!

Detta inlägg kommer från Dagbok på nätets anslagstavla. Jag har tagit bort det. Yttrandefrihet i all ära. Men det finns gränser. Eller hur? Det hade kunnat vara en avundsjuk fjortis. Då hade jag antagligen bara raderat det, rakt av. Men just frasen "bedriva hämd (illa stavat dessutom) och hetsjakt" är alltför välbekant och välanvänt inom den extrema mansrörelsen, så det triggade mig att anmäla inlägget till Telias abuse. Tidpunkten 03:39:23 - *miss i nassen*, ger vid handen attt skribenten måhända kanske inte var riktigt nykter.
Briljant webdesigner? Nå, det har jag aldrig utgett mig för att vara heller.
Rent av e kass? Nej, det är jag inte. Inte jämfört med medelsnittet :) så.
Förlegad gammeltacka? Nopp!
Tjockis? Fetto? Vad vet skribenten om det?
Slappstjärt? Nopp!
Slyna? Nopp!
Ta livet av mig? Nopp!
Sugga? Nopp!
Äckel kossa! Nopp!
Bedriva hämd och hetsjakt? Nopp! Det gör andra så bra så.....för att sedan i sin tur skylla på andra. Hej och hå!
Vilket hat som exponeras här!!! Vad driver någon att göra ett sådant här inlägg!!! Hot! Hat! Hets! Heil Hitler! Jag hoppas att Telias abuse tar tag i detta. Nu har jag mycket skinn på näsan och är hårdhudad, van sedan två års tid med både det ena och det andra. Inget förvånar mig längre! Men tänk om det varit Elsa i Nordmaling som fått en dylik påhälsning i sin gästbok. Hon hade antagligen tagit mycket illa vid sig. Man gör inte så....oavsett vem det gäller.

Vad är likheten mellan en man och en parkeringsplats?
Antingen är de upptagna eller för små.

3/3-02

Kanske effektivt?
Något att visas i våra svenska skolor?
Är det kanske sådant här som behövs för att beröra och uppröra? Bilden berörde mig illa. Mycket illa! Men av helt andra anledningar. Tankarna for till min storebror. Jag vill inte se. Jag vill inte veta. Jag vill inte höra. Jag förstår ändå!

Sidan Kvinnor på nätet ger väl knappast sken av att vara en kontaktsajt? Eller? Vad driver någon att fylla i det kontaktformuläret som finns där (för helt andra skäl) med kontaktinformation likt en smärre kontaktannons? Visst uppskattar jag livets goda sidor, men jag är inte i den kategorin som kan kallas yngre, attraktiv tjej/kvinna *flinar*. Inte hur gärna jag än vill.

Subject: Kontakt!!
Date: Sat, 2 Mar 2002 09:49:38 +0100 (MET)
From: Tommy H XXXXXXX@tninet.se
To: atiger@swipnet.se
[This message was sent through a www-email gateway.]

email = XXXXXXX@tninet.se
name = Tommy H
subject = Kontakt!!
url = http://user.tninet.se/~XXXXXX

Man, ungdomlig, aktiv, egen företagagare, 184/89, vältränad, söker kontakt med yngre attraktiv tjej/kvinna, som uppskattar livets goda sidor.

En kvinna är aldrig mer allvarlig än när hon
talar om för en miljonär att hon älskar honom.
André Gide

2/3-02

Åtta år efter separationen börjar exxet hänga ut nakenbilder av dig på Konsums anslagstavla eller rent av får dem publicerade i lokalblasken. Njae....det skulle nog aldrig hända. Konsum skulle med all sannolikhet ta ned dem pronto och lokalblaskan skulle aldrig publicera skiten. Sedan tycks det i alla fall finnas några slags spärrar IRL för vad man gör eller inte. Än så länge. Men på nätet? Där är allt tydligen tillåtet. Bakom tangentbordet sker de mest underliga saker. Intet förvånar mig längre. En man började hänga ut nakenbilder på sitt ex efter åtta år på Internet.

Jag såg Mediamagasinet i torsdags. Det var intressant. Efter hedersmordet på Fadima har en hetsjakt förekommit i media gentemot kurder i gemen. Kan en grupp stämplas? Är det inte enskilda individer som uför dåden? Vad är ett hedersmord? Är det när svenska kristna män dödar sina kvinnor i anslutning till de stora kristna helgerna? Då de firar med alkohol och andra ritualer som utmynnar i våld mot barn och kvinnor. Det handlar om samma slags struktur, kontroll av sina kvinnor och svartsjuka. Vari ligger skillnaden? Visst, visst - noterat till protokollet är att kvinnor oxå kan hysa dessa mindre ädla känslor. Men notera att det är sällan det leder till mannens onda, bråda död. Tur i oturen kanske?

Man får välja mellan att älska
kvinnorna och lära känna dem.
Nicolas de Chamfort

1/3-02

Mars! Smaka på ordet! Låt det rulla runt i gommen. Upprepa det! Visst låter det som en begynnande vår? Kort! Snärtigt! Ljust! Till skillnad mot de mer tunga månaderna/orden februari och januari. Jag har ännu inte hunnit vara på bokrean. Däremot köpte jag böcker för tusen pix till ordinarie pris häromdagen. En bok jag kan rekommendera är "Bevingat" - från Adam & Eva till Oväntat besök från Bonniers förlag. Den har ISBN-nummer 91-34-51775-8. Här hittar du förklaringar till ord och uttryck du tror dig veta vad de betyder :) eller som du aldrig ens har hört förut, men inser hur användbara de är. Efter en stunds läsning inser jag att det där med att tro och veta inte alltid stämmer överens. Björntjänst...det ordet minns jag från Djungelboken. Men jag tror att vissa har fått en annan betydelse på just det ordet. Hur kan annars ett företag ta det namnet? Undrar vad de står till tjänst med :). En björntjänst är en tjänst som blir till skada för mottagaren. En 1600-tals fabel är grunden för detta uttryck. En tam björn ville hjälpa sin ägare att bli fri från en besvärande fluga som kröp på ägarens näsa när densamme sussade gott. Björnen tog en sten och dämde den mot mannens luktorgan. Ja, flugan dog men även så mannen, som givetvis föll in i en evig sömn med skallen spräckt. Björnen var mannen mycket tillgiven och ville bara befria honom från obehaget av att ha flugan krypande på näsan. Sens moral!
En obegåvad vän är farlig såsom få.
En vettig fiende är bättre då.

Jag har förstått att det är en slags form av epidemi i Stockholm när det gäller hundstölder. Ingen vettig människa stjäl ett barn. Vem kan tänka sig att stjäla en hund? Jag såg en kvinna på lokal-nytt som hade blivit av med sin 9-månaders valp. Hon var förkrossad! Det skar genom ben och märg att se och höra henne. Jag kunde direkt föreställa mig själv i hennes situation.
*deppig å hennes vägnar*

En epok går ur tiden eller i graven!

En norsk IO.
Något för Sverige att ta efter?

Varför är det så svårt för kvinnorna
att hitta män som är känsliga, omtänksamma och snygga?
För de männen har redan pojkvänner.

Till resten av månaden! ---->

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1