Biffrullar på Japanskt vis

800 gr tunt skivad entrecote eller biff
1-2 morötter beroende på storlek
3 salladslökar eller samma mängd purjolök
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1/2 färsk chilepeppar (kan uteslutas)
1-2 tsk wasabi (japansk pepparrot)
3 msk japansk soja (kikkoman)
1 msk socker
1 msk sake eller sherry
1/2 msk sesamolja
1/2 msk rapsolja
sesamfrön
  OBS! Sojan, sockret och saken/sherry kan ersättas med sukiyakisås, egen eller Blue Dragon, tag då ungefär 1,5 dl. Finstrimla morötterna och löken. Lägg lite lök och morötter på en köttskiva och rulla till en fin liten rulle. Bred dock på lite wasabi innan rullen försluts, ungefär av en ärtas storlek. Använd gärna fina strimlor av det gröna på löken till att binda ihop rulladerna. Lite pyssligt kan tyckas, men väl värt mödan. Skiva vitlöken och ingefäran lövtunt och finhacka chilen. Bryn rullarna runt om i oljan ett par minuter, raps + sesamolja. Tillsätt vitlöken,ingefäran och chilen mot slutet. Tag pannan av plattan och tillsätt soja, socker och sake eller sukiyakisåsen och låt rullarna rulla runt ett par minuter och ta smak av såsen. Rör försiktigt och se till att sockret smälter om du använder soja, socker och sake. Strö över sesamfrön och servera med ris eller nudlar.