Lillis Chilegryta.

600 gr Högrev
2 msk smör
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, krossade
1 burk (400 gr) hela eller krossade tomater
1-4 färska chilefrukter, beroende på styrka
1 burk röda bönor (Kidney), färdigkokta
1 burk vita bönor, färdigkokta
1 msk chilipulver, milt
1/2 tsk spiskummin
1 msk socker
1 Stor flaska öl, 0,5 l
ev. lite god fond.
1 till 3 rutor mörk choklad
salt och peppar
  Skär köttet i dryga cm-stora tärningar och bryn det i en stekpanna. Flytta sedan över till en gryta. Fräs lök, vitlök, kryddorna och chilepeppar lite lätt och flytta över till grytan. Lägg också i buljongtärningen, tomaterna och den mörka chokladen. Fyll sedan upp med vatten så att det nätt och jämnt täcker. Låt småputtra på låg värme tills köttet är mört. Strax innan servering skall bönorna i och bara värmas upp. Ett gott bröd och öl passar bra till.