3 stora potatisar, skivade i cm-tjocka skivor 1 stor morot, skuren i "slantar" 3 vitlöksklyftor, finhackade 1 st fänkål, grovhackad 1 tsk milt currypulver 1 tsk paprikapulver 2 st fiskbuljongtärningar vatten och lite vitt vin 1 burk Creme Fraiche, lätt eller vanlig 1 tsk färsk finhackad basilika, 1/2 om torkad används 1 tsk färsk finhackad timjan, 1/2 om torkad används 400 gr fisk (torsk,lax, spätta eller dyl.) 2 dl frysta ärtor 100-200 gr räkor, färska eller frysta Salt och peppar |
Fräs potatis, morötter, vitlök och fänkål tillsammans med kryddorna
ett par minuter. Smula sedan ner buljongtärningarna.
Tillsätt sedan vatten och fyll upp så att det nätt och jämt täcker.
Använd vitt vin tillsammans med vattnet om så önskas.
Låt sjuda i ca 10 min tills potatisen har börjat mjukna.
Tillsätt sedan Creme Fraiche och rör om försiktigt tills allt lösts upp
och blandats ut.
Lägg även i de färska eller torkade örterna.
Skär fisken till önskade kuber eller bitar och lägg i dessa efter ca 5 minuter
tillsammans med ärtorna.
Låt allt sedan sjuda tills fisken är färdig, håll även koll på potatisen så att
den inte faller sönder och mosar sig.
Strax innan servering skall räkorna i och bara bli varma.
Smaka av med salt och peppar. Ät tillsammans med bröd, aioli och ditt favoritvin. Gott är också att ringla lite olivolja i soppan. |