Kycklingpaj

Deg
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 msk vatten
50 g smör

Fyllning
1 liten grillad kyckling
200 g färska champinjoner
1 till 3 st gula lökar
2 st paprikor
2 msk smör
2 msk mjöl
3 till 4 dl kaffegrädde
1/2 dl vatten
salt och peppar efter smak
  Gör degen och låt den vila i kylen ett tag. Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar. Hacka lök, paprika och champinjoner, Bryn dem i en panna. Strö över mjölet och rör om, späd med grädde och vatten, blanda sedan i kycklingen. Smaksätt med kryddorna och låt puttra i 5 min. Häll röran i en smörad ugnsform. Kavla ut degen så att den passar som ett lock över stuvningen. Tryck fast degen mot kanterna och stick några hål i den med en gaffel. Pensla till sist på med ett uppvispat ägg.

Gräddas i 225°
Ta ut pajen när den fått en gyllenbrun färg.