Lillis Pilgrimsmusslor med gul sås.

Receptet är tänkt för 4 pers. De flesta produkterna finns i Blue Dragon eller Santa Marias sortiment.

12 st Pilgrimsmusslor
1 liten burk kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1 st Citrongräs eller 2 st bitar från burk
1 st Schalottenlök
3 st Limeblad
1 tsk finhackad röd chili
1 tsk finhackad grön chili
1 - 2 st Limefrukter
1 dl Grädde (helst vispgrädde)
1/2 - 1 msk Gurkmeja
1 - 2 msk Fisksås
2 msk Rapsolja
  Värm oljan i en kastrull. lägg sedan ner den finhackade löken, limeblad, citrongräs och chili, låt fräsa en liten stund utan att löken tar färg. Öka sedan värmen något o lägg i currypastan o rör om. Låt allt fräsa en stund tills det börjar dofta från currypastan. Häll sedan i kokosmjölken, grädden och 1 msk fisksås. Låt allt sedan puttra på låg värme i cirka 30 min. Rör om då och då. Mot slutet, rör i gurkmeja till önskad gul färg. (ska vara rätt så gul) Låt såsen gå igenom sil så att blad o dylikt stannar kvar. Smaka av såsen med Limejos o fisksås, svårt att vara exakt, men utgå ifrån din smak o tycke. Såsen ska ha en gräddig, syrlig liten hetta.

Stek pilgrimsmusslorna hastigt i en het panna med mycket smör i, så de får en fin gyllenbrun yta.

Lycka till !!!