Receptet är tänkt för 4 pers.
De flesta produkterna finns i Blue Dragon eller Santa Marias sortiment. 12 st Pilgrimsmusslor 1 liten burk kokosmjölk 1 msk röd currypasta 1 st Citrongräs eller 2 st bitar från burk 1 st Schalottenlök 3 st Limeblad 1 tsk finhackad röd chili 1 tsk finhackad grön chili 1 - 2 st Limefrukter 1 dl Grädde (helst vispgrädde) 1/2 - 1 msk Gurkmeja 1 - 2 msk Fisksås 2 msk Rapsolja |
Värm oljan i en kastrull.
lägg sedan ner den finhackade löken, limeblad, citrongräs och chili, låt fräsa en liten stund utan att löken tar färg.
Öka sedan värmen något o lägg i currypastan o rör om.
Låt allt fräsa en stund tills det börjar dofta från currypastan.
Häll sedan i kokosmjölken, grädden och 1 msk fisksås.
Låt allt sedan puttra på låg värme i cirka 30 min. Rör om då och då.
Mot slutet, rör i gurkmeja till önskad gul färg. (ska vara rätt så gul)
Låt såsen gå igenom sil så att blad o dylikt stannar kvar.
Smaka av såsen med Limejos o fisksås, svårt att vara exakt, men
utgå ifrån din smak o tycke.
Såsen ska ha en gräddig, syrlig liten hetta. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i en het panna med mycket smör i, så de får en fin gyllenbrun yta. Lycka till !!! |