Riggad Sparris med äggsås.

2 Knippen grön sparris ca: 20 st
2 kalla hårdkokta ägg
ca: 1 dl av ditt vita favoritvin
100 gr smör, går bra att ta mindre oxå ;-)
1 tsk riven färsk pepparrot, inget annat
1 knippe persilja, blad eller krus
salt och vitpeppar
  Smält smöret på medelvärme. Finhacka äggen och blanda i tillsammans med vinet, pepparroten och rejält med persilja. Smaka av med salt och peppar. Var inte rädd för att salta ordentligt, äggen kräver en del, och smaka av ofta. Skölj sparrisen ordentligt. Kapa av en 3-4 cm av den nedre trådiga delen. Koka eller ånga sparrisen försiktigt. Brukar ta ca 3-8 min beroende på tjocklek. Provsmaka! Sparrisen ska ha en lite krispig konsistens. Lägg upp sparrisen på fat och skölj över med ägg/smörsåsen.