100 g smör 4 dl mjölk 50 g gäst 1 dl vit sirap 2 krm salt 12-15 dl vetemjöl ca: 40 pappersformar Fyllning 4 msk smör 4-5 msk vaniljsocker Pensling 1 ägg pärlsocker |
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°.
Smula ner gästen i en stor bunke, häll i lite i taget av den
varma mjölken medan du rör om. Tillsätt salt, vit sirap och mjöl
lite i taget. Arbeta degen smidig, så det lossnar från bunkens
kanter. Låt degen jäsa på dragfri plats i 10 min. Sätt ugnen på
250-275°. Placera ut pappersformarna på plåtar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den till en blank och
smidig deg. Dela den i två delar och kavla ut den till en rektangel.
Bred på fyllningen. Rulla ihop varje deg till en lång rulle. Dela
varje rulle i ca: 20 lika stora delar. Ställ dem i formarna och
låt dem jäsa i ca: 20-30 min. Pensla dem försiktigt med ett
uppvispat ägg, strö sedan på med lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca: 6-8 min beroende på ugn. Bullarna är klara när de har fått en gyllenbrun färg. |