Vaniljbullar


100 g smör
4 dl mjölk
50 g gäst
1 dl vit sirap
2 krm salt
12-15 dl vetemjöl
ca: 40 pappersformar

Fyllning
4 msk smör
4-5 msk vaniljsocker

Pensling
1 ägg
pärlsocker
  Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula ner gästen i en stor bunke, häll i lite i taget av den varma mjölken medan du rör om. Tillsätt salt, vit sirap och mjöl lite i taget. Arbeta degen smidig, så det lossnar från bunkens kanter. Låt degen jäsa på dragfri plats i 10 min. Sätt ugnen på 250-275°. Placera ut pappersformarna på plåtar. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den till en blank och smidig deg. Dela den i två delar och kavla ut den till en rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje deg till en lång rulle. Dela varje rulle i ca: 20 lika stora delar. Ställ dem i formarna och låt dem jäsa i ca: 20-30 min. Pensla dem försiktigt med ett uppvispat ägg, strö sedan på med lite pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca: 6-8 min beroende på ugn. Bullarna är klara när de har fått en gyllenbrun färg.