Lennarts amatörradiosida

 de
SM5DFF
Handpump

Jag är en gammaldags radioamatör (licens sedan 1962) som föredrar telegrafi. Jag bygger gärna utrustning och använder hellre begagnad materiel än köper ny. Majoriteten av påbörjade projekt slutförs inte, men det kan ändras nu när jag är pensionär. Jag tycker om att experimentera med och jämföra antenner och jag lyssnar hellre över banden efter svaga signaler än att låta datorn sköta kommunikationen. Jag gillar radioutrustning från 50- och 60-tal, rörepoken när det glödde i burkarna. Som f.d. språklärare leker jag gärna språkpolis.

Denna webbplats skapades 1997 när jag skulle lära mig html, ftp och bildbehandling. Sedan dess har innehåll tillkommit, men gammal skåpmat ligger kvar. Tyvärr anges inte vad som är nyligen inlagt och ingen sajtkarta finns, så den nyfikne får upptäcka saker på egen hand men under Tekniskt finns faktiskt en innehållsförteckning. Sidorna gjordes för 800x600 p. De flesta bilder är klickbara.

De senaste femton åren har jag som en sidogren av elektronikintresset tagit tillvara och renoverat gamla rundradiomottagare och ljudrelaterade prylar som har fyndats på loppmarknader.

E-post: sm5dff (a) bahnhof.se
Mina gamla radiomottagare
Mina gamla ljudteknikprylar
Rastorp
Senast ändrad  2024-06-10