Körkollegiets vårkonsert 2014 - Carmina Burana
Universitetsaulan - Lund, 5 april 2014

Körkollegiet har en tradition av att arrangera ett stort körsamarbete under våren där Lunds övriga studentkörer bjuds in för att tillsammans göra en storslagen konsert med över hundra sångare. 2014 sattes Carl Orffs storverk Carmina Burana upp i Universitetsaulan i Lund. Projektet kom igång sent men vi blev ändå fyra körer som medverkade: Gudrunkören, LTH-kören, Lunds akademiska kör och Förenade nationsmanskören. Slagverk spelades av studenter från Malmö musikhögskola och dirigerade gjorde Cecilia Martin-Löf.

Repetition med alla fyra körer. Foto: Anja Hoppe.

Konserten blev mycket uppskattad och den drog fullt hus i aulan. 400 personer såg den pampiga konserten och det blev en mycket minnesvärd produktion, inte minst för min egen del. Mitt arbete som producent handlade främst om att leda projektet och se till att inga detaljer föll mellan stolarna. En stor bit av arbetet var kommunikationen mellan de deltagande körerna, slagverkarna och dirigenten där det var viktigt att alla hade full koll inför konserten. Jag skötte också det administrativa kring deltagare, lokalbokningar, biljettförsäljning och festen som skulle hållas samma kväll. Jag fick naturligtvis stor hjälp från mina körkamrater också som inte var sena att stå till tjänst.

Affisch av Susanne Gehlert

Inspelning från konserten av Antonina Tokarchuk.

Eventtext


Nu var det längesedan klassikern Carmina Burana sattes upp i Lund! Därför ska ni nu ta tillfället i akt när Körkollegiet gör ytterligare ett vårkonsertsamarbete!

Carmina Burana är en maffig komposition sprungen ur en samling profana dikter från medeltiden om ödet, våren, sprit och kärlek. Hör en ungdomlig och energifull skara sångare framföra Carl Orffs berömda verk i Universitetsaulan i Lund. Hör Förenta nationsmanskören, Gudrunkören, LTH-kören och Lunds akademiska kör tillsammans under ledning av Cecilia Martin-Löf.

Entré: 140 kr (80 kr för medlemmar av Studentlund), Barn under 12 går gratis.
Tid: 2014-04-05 17:00 till 18:00
Plats: Universitetsaulan i Lund