Teaterveckan 2014 - En midsommarnattsdröm
Gudhems klosterruin - Falköping, 15 - 17 augusti 2014

Teaterveckan är en förening som bildades i slutet av 2013. Initiativet togs av min gode vän och före detta spexmedarbetare Daniel Fredh. Vi började arbeta tillsammans under mitt första år som producent; 2010, och kom sedan att arbeta ihop flera spex därefter. Daniel som kommer ifrån Falköping hade en idé om att göra en teaterföreställning i Gudhems klosterruin dit teaterintresserade kunde åka från hela landet för att under en vecka bo ihop, repa, öva, bygga, sy och lära känna nya människor. I slutet av veckan hålls sedan ett antal föreställningar där vi visar upp vad vi har presterat.

Sista föreställningen. Foto: Mia Lejon.

2014 gjordes den första Teaterveckan och med ca 25 deltagande satte vi upp en egenöversatt version av Shakespeares En midsommarnattsdröm. Med karaktärer från 1700-talets Falbygd berikades den ursprungliga pjäsen med en lokal tappning och föreställningen sågs av totalt 250 personer trots mycket regn och hård konkurrens från andra kulturarrangemang i samma vecka.

Foto: Henrik Johansson

Att komma iväg till en ny stad med nya människor och spendera veckans alla timmar tillsammans med dessa för att gemensamt skapa ett sådant här arrangemang är något mycket speciellt. Det skapar en sammanhållning som är svår att skapa på andra sätt och jag ser tillbaka på veckan med glädje.

Mitt arbete som producent kretsade före veckan främst kring sponsring och externa kontakter. Under veckan gick arbetet över i att organisera det logistiska kring entrévärdskap, matinköp och matlagning samt kvällsaktiviteter för deltagarna.

Här ligger promotion-filmen som vi gjorde inför Teaterveckan 2015.

Affischen gjordes av mig.

Besök gärna Teaterveckans hemsida, där finns mer material från föreställningarna.

Oberon och Titania. Foto: Mia Lejon.

Våra duktiga musiker. Foto: Annika Mattsson.

Gruppfoto. Foto: Henrik Johansson.

Eventtext


Föreningen Teaterveckan framför William Shakespeares”En midsommarnattsdröm” i egen översättning och lokal tappning. Handlingen är förlagd till stormaktstidens 1600-tal och Gudhems klosterruin i Västergötland.

Föreställningar: fredag 19.00, lördag 15.00 och 19.00, söndag 12.00 och 16.00
Biljetter finns på: www.ticnet.se.
Och lokalt i Falköping: Preem, Falbygdens ost, Akademibokhandeln, ICA