Körkollegiets luciakonsert 2015
Universitetsaulan - Lund, 13 december 2015

Nationskörernas Luciakonserter 2015 blev otroligt bra. Jag har varit med och producerat konserten tidigare men i år överträffade vi oss verkligen på alla plan. Med tre utsålda konserter fick vi nöjet att fira lucia tillsammans med runt 1000 personer under söndagkvällen.

Det har varit väldigt tacksamt att arbeta med en såhär rutinerad sammanslutning. Min största utmaning har istället för att bara ro projektet i hamn varit att försöka optimera ett redan välsmort maskineri. Vi har i år försökt förbättra upplevelsen för de cirka 120 sångarna. Jag försökte göra det smidigare för dem mellan konserterna så att de kunde fokusera på sången och kunna ta det lugnt så att de presterar sitt bästa. Man kan säga att mitt arbete som vanligt har handlat om att hålla reda på alla lösa trådar och se till att allt det nödvändiga är löst. Men det viktigaste har kanske ändå varit att tänka på allt det som underlättar men kanske inte är helt nödvändigt.

Foto: Tord Ottosson Löf.

Jag är mycket nöjd med årets produktion och jag är hedrad över att ha blivit tillfrågad att producera konserten igen. Det är en härlig samling människor som musikaliskt presterar väldigt bra trots att individernas sångerfarenheten är väldigt skiftande. Jag vill rikta ett stort tack till Jan Grzegorz, Stefan Nyström och Jakob Yttersjö som övat in allt material med körerna under terminen och dessutom gjort en kanoninsats under föreställningarna!

Foto: Tord Ottosson Löf.

Nästa lucia kommer konceptet bli annorlunda på grund av strukturella förändringar inom Körkollegiet, och det är med spänning jag blickar framåt mot nästa Lucia!

Affischen gjordes av Christine Sandal.

Studenttidningen Lundagård besökte en av våra konserter och skrev en artikel, som sin rubrik till trots ändå var mycket positiv till själva konserten.


Genrep i Universitetsaulan.

Eventtext


Nu när vintermörkret lägger sig över Lund är det inte långt kvar tills vi kan tända ljusstaken i fönstret, sätta en lussekattsdeg och bege oss till Universitetsaulan. För söndagen den 13:e december anordnar Nationskörerna sina tre årliga luciakonserter i Universitetshuset. Det kommer bli en kväll fylld av vacker sång, ljus och julig stämning. Över hundra sångare sjunger såväl svenska som internationella Lucia- och julsånger. Så kom och fira Lucia tillsammans med Nationskörerna.

Datum: 2015-12-13
Tre föreställningar
Tid: kl. 17:00, 18:30 och 20:00
Plats: Universitetshusets aula, Lundagård
Pris: 100 (student/ungdom 12-19), 140 (ordinarie), fri entré för barn under 12 år.
Biljetter köps antingen genom medlemmar i körerna eller på Studentinfo i AF-borgen.